/ Lina /

Rod 7 år

 
Från sköna vårdagar till regn och rusk. Fy vilket väder den här eftermiddagen bjussat på. Karin och jag hade planerat att springa men då vi båda känner oss lite slitna fick det bli långpromenad istället och det blev en blöt sådan. Jag var frusen ända in i märgen när jag kom tillbaka så jag gjorde mig en stor kopp värmande te. I måndags gick Rod och jag samma långsväng och då hade jag bara en tunn långärmad på mig. Kontraster om något. Det var verkligen inte aktuellt idag. I måndags fyllde den lilla fyrbenta 7 år så efter promenaden blev det favoriten - vispad grädde. Det känns helt ofattbart att Rod det redan gått så många år sedan han kom men förhoppningsvis har han minst 7-8 år kvar om han får vara frisk. Den dagen.. fy fan! 
 
Veckan har annars rullat på och sliten var det ja. Högintensivt pass i tisdag och tungt igår. Körde tunga mark för första gången på många veckor bara för att ryggen var så stel och jisses vilken galen träningsvärk jag har idag. Det kändes dock som jag tappat all styrka i marklyften vilket jag vet att jag egentligen inte har men det är så hjärnan fungerar. Skitfinger som hindrar mig att göra vissa grejer. Inte är det vidare bättre heller trots att jag ätit Diclofenac i snart tre veckor. Jag har svårt att tro att det ska vara bra när kuren är slut så det mest troliga blir väl kortisoninjektion för att få bukt med inflammationen. 
 
Dags att fixa lite middag och dra igång sista avsnittet av Innan vi dör på SVTPlay. En av de bästa serierna jag sett!
/ Hälsa och träning / Lina /

Vårens första mil och intervallpass

 
Jag är ganska nyligen hemkommen från en söndagsrunda med Emma. Ambitionen var att springa en runda som är nästan 8 km men det kändes så bra att vi fortsatte rundan ytterligare till Runkeepern stannade på 10 km. Så gött! Och dessutom premiär för linne. Jag trodde inte det skulle gå så lätt som det gjorde för igår mötte jag upp Frida i Sörping och körde ett kombinerat intervall och styrkepass. Jag satte ihop det lite fort och den där slutövningen jag hade lagt in insåg vi snabbt att vi kunde skippa. Passet gav riktigt mycket flås och mjölksyra och rekommenderas till den som verkligen vill ta ut sig.
 
Även om man kan tro't så hade vi inte bestämt outfit innan :P
 
Passets upplägg:
 
1. Löpning 220 m + knäböj
2. Löpning + armhävningar
3. Löpning + höftlyft
4. Löpning + utfallsgång
5. Löpning + plankan
 
Kör löpningen och styrkeövningen växelvis. Medan den ena löper utför den andra övningen osv. Gör alla 5 block utan paus, dricka vatten och andas ut en liten stund, upprepa 4 ggr. Med andra ord resulterade passet i 4,5 km löpning i lite högre tempo. Det går ju att korta löpsträckan om det är så och eftersom passet inte kräver några redskap kan det enkelt göras nästan vart som helst. Det kommer vi garanterat göra igen! 
 
Till kvällen gjorde jag våfflor till middag och med min tidiga morgon så knoppade vi ganska tidigt. Passade bra när klockan skulle dras fram en timme. I förmiddags var vi inne till stan och gjorde några ärenden och när vi kom hem tog Olle och Rod båten till Hövern för fiske och jag satte mig i lä och njöt av solen en stund. Dom var även och fiskade igår och jag som först tänkte åka ner ändrade mig snabbt när jag pratade med Olle som sa att det blåste så båten drev trots att han ankrat. Så synd att det ska blåsa så mycket!
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och fixa middag. Insåg precis att klockan nästan är sju men det är ju så ljust ute!
/ Foto - barn / Foto - nyfödd /

Bedårande systrar

 
Jag har idag suttit och fixat 6-månadersfotona jag tog på Julia i söndags. Eftersom kameran inte varit så flitigt använd det senaste halvåret så har jag heller inte suttit vid den stationära datorn. Hittade det här urgulliga gänget foton på Nova och Julia när sistnämnda var knappa två veckor gammal som jag missat att lägga upp. Sött som socker, minst sagt!