/ Tandhygieniststudier /

Kanonstart på veckan

 

Emma åkte precis hem efter en kopp te, kladdkakemuffins och massor prat. Det finns ingen hejd på oss! Innan dess var jag i Liljeberga där jag gick en promenad med Lillen. Mörkrets inbrott kommer tidigt och eftersom han var lerinpackad från topp till tå så jag fick vända på ordningen idag och ta motion först och rykt därefter. Jag är så kär i den här stora, goa, genomsnälla nallenbjörnen! Det bästa av allt är att han har en pussvänlig mule som gärna tar emot många pussar.

Veckans första dag har jag annars tillbringat i Skärblacka där jag som vanligt haft det toppen. Kan inte säga nog många gånger att jag trivs såå bra. Det är absolut ett ställe jag skulle kunna tänka mig att jobba på som nyutexaminerad. Dessvärre tror jag att det är en lite för liten klinik för att de skulle behöva en tandhygienist till. Ingångslönen är värdelös som tandhygienist i Landstinget i Östergötland (ett av de sämst betalda landstingen i Sverige, såklart) men som ny känner jag att förhållandena som ny tandhygienist är viktigare än lönen och då är Folktandvården ett bra ställe att börja på.

Inte nog med att dagen varit väldigt bra så blev den ännu bättre när jag ringde Möbeltrend som berättade att vår beställning på soffan kom med! Vi får den alltså innan jul och slipper vänta ända till januari/februari.
/ Shopping /

Söndag

Helgen har snart passerat och som vanligt har den susat förbi. Middagen igår blev helt underbart god. Olle grillade hjortfilén och till den åt vi hasselbackspotatis, kantarellsås och grönsallad. Mmm! Karin och Jocke hade rödvin så dom kompletterade middagen bra. Vi hade gott kött och dom rödvin som nästan är ett måste när man ska äta hjort.

Idag började jag dagen med att baka kladdkakemuffins eftersom mamma och pappa skulle komma på fika. Vi hann även med att tömma förrådet innan dom kom. Det börjar ta sig och resten flyttar vi på en förmiddag vilket får bli nästa helg. Olle flyttade nästan alla sin jaktgrejer igår och ord kan inte beskriva hur skönt det ska bli att alla dessa prylar får ett eget rum. Vi har lite olika toleransnivå för stökigt och nu är det så smidigt för det är bara att stänga dörren så slipper jag se det ;)

I eftermiddag har jag varit till Norrköping och Söderköping. Jag åkte till Ingelsta där jag köpte en vardagsrumsmatta på Rusta och en stor ljushållare/vas i glas. I Sörping hämtade jag ut mössorna Emilie och jag beställde häromdagen. Fin va? Den satt ordentligt på huvudet och kommer nog värma skönt i vinter. Nu ska jag snart ställa mig och fixa middag och matlåda till imorgon. Olle och Håkan åkte till skärgården för eftermiddagsjakt i skymningen men borde vara på väg hem nu. Det är nattsvart ute och har varit en bra stund. Hejdå sommartid! Vi får trösta oss med att det snart är dags att plocka fram julbelysningen som lyser upp en del.

/ Pållarna /

LördagDenna underbara höstdag
startade Karin och jag med en långritt på Lillen och Adele. 2½ timme var vi iväg så det var lite stelt när jag hoppade av. Det var såå skönt att vara ute på tur när solen sken och värmde gott. Bäst att ta vara på dessa soliga dagar för vintern brukar inte bjuda på många.Dagens värsta var ändå när vi red iväg. Precis när vi skulle rida ut från grusvägen som går till Liljeberga visslade en gubbe på oss (en bonde vi vet vem det är) för att få vår uppmärksamhet. Vi tittade dit varpå han viftar med armen som att vi ska försvinna och säger "Vi jagar älg". Karin svarade "Ja" som ett konstaterande. Så klockrent. Han trodde nog vi skulle vända om. Gubbjävel och tro att han kan styra och ställa bara för att de råkar jaga älg. Älgjakten går de gamla gubbarna åt huvudet som aldrig jagar något annat! Tyvärr sa han inget mer men då hade man kunnat fråga om han skulle be bilar, cyklister och folk på promenad att också försvinna. Vi vet vem det är och han har varit på oss förut i andra avseenden.

I eftermiddag har jag skruvat ihop vitrinskåpet och det gick något bättre än med tv-bänken. Långt ifrån lika krånglig! Hyllplanen och vitrindörrarna är ännu inte ditsatta för vi måste fästa vitrinskåpet mot väggen. Imorgon kommer mamma och pappa på fika för de är väldigt nyfikna på vårt lilla hus.

Nu ska vi åka bort till Karin och Jocke och äta. Olle plockade upp en köttbit igår som råkade vara två bitar hjortfilé. Ganska mycket mat och just igår orkade ingen av oss göra något speciellt så nu åker vi dit och tillagar och äter den. Gott ska det bli!!