/ Rod /

Kontaktkontraktet i praktiken

Nu har jag i stort sett sträckläst Kontaktkontraktet. Jag provade lite av det som står när Rod och jag var ute förut och jag tror det här kan bli bra. Själva kontaktkontraktet innebär att varje gång Rod spontant tar kontakt med oss får han beröm i form av godis, lek, kel. Allt man kan tänka sig att han ser som belöning. Han ska tjäna på att ta kontakt med oss och vi ska ignorera icke önskvärt beteende (lättare sagt än gjort hehe). Koppelträningen kommer innebära tempoväxlingar, tvärnitar, vändningar osv för att öva upp följsamheten.

Förut var vi nere på fotbollsplanen och jag tog med mig mjukost, godisbitar, en boll och kamptrasa för att kunna erbjuda olika belöningar vid kontakt. Han fick springa lös och jag gick omkring och ignorerade honom. När han efter en stund tog kontakt belönade jag och jag använder klicker för att snabbt kunna förstärka det han gör rätt. Jag fortsatte att gå på samma sätt och varierade belöningarna vilket slutade med att han höll sig nära mig och sökte upp mig för att få godis eller lek. På promenaden hem var han följsam hela tiden. Helt magiskt. Nu gjorde jag det relativt enkelt, promenad på asfalt och lek på öppet fält men man får ju börja där det är enklast möjligt.

Jo, den här boken är väl värd sina 185 kr. 

/ Rod /

A

Vi skippade grill och bytte mot klassiska tacos för klockan sprang iväg. Vi har varit nere i Hövern och provkört Olles båt. Motorn läcker olja någonstans och han har bytt packningar och allt vad det nu är efter rekommendationer från en reparatör där han köpte båten. Tyvärr läcker den fortfarande så nu får han åka tillbaka med båten så en reparatör får kika på det istället. Jävligt tråkigt när man köpt en båt för dyra pengar och knappt hunnit åka med den. Samtidigt är det väl bra att det händer nu när garantin fortfarande gäller..


Här är någon som älskar att åka båt. Jack var med och åkte för första gången och han var inte riktigt lika road. Höll sig till husse och hade svansen mellan benen, lilla hjärtat. Han blir nog också en riktig "skärgårdshund" så småningom :) 


Underbar kväll!


Efter båtturen kastade sig Rod i vattnet från klipporna. Jack tvekade först men när Rod hoppade i en andra gång hängde han på :)


Två små vattendjur på simtur!

När vi kom hem plockade jag in posten och där fanns brev från SKK med resultat från höftröntgen. Rod fick A-höfter och bättre kunde det inte blivit. Great! Kontaktkontraktet hade kommit från Adlibris också så nu ska jag sätta mig och börja läsa den. Ett glas rött till det och kvällen är fulländad!

/ Nära och kära /

Linköping

Efter mitt inlägg imorse tänkte jag om. Handla kan jag lika gärna i Linköping. En sväng extra men hälsa på bästa familjen är aldrig fel och tanka lite energi. Anette, mammas gamla arbetskamrat, var och hälsade på så henne fick jag träffa också. Kul! Vi tog en promenad bort till Emilie för att kika på nya lägenheten och de får det såå fint. Lilla magen växer så det knakar och imorgon går hon in i vecka 33. Inte långt kvar nu :)

 
                     Anette och Mamma                                    Bästa syster bakar tårta till Linus födeledagsfirande

Nu är Rod supertrött efter vår lilla dagsutflykt. Promenaden till och från Emilie gick jättebra med hjälp av skinka. Jag hade ju varken klicker eller mjukost med så många braaa blev det. 

Ikväll blir det enbart grill och mys. Bästa fredagen om man frågar mig!