/ Nära och kära / Resor /

Västkusten i Instagrambilder

Fiske första kvällen. Olle fick massor med makrill och ett par öringar under veckan. 
 
Hemma efter en fantastisk Västkusten med min älskade familj. Vi kom iväg skapligt tidigt imorse och var hemma strax efter lunchtid. Vi var inne på lite ärenden till stan och när Olle drog iväg på gåsjakt tidigare ikväll tog jag med mig Rod på en långpromenad. Underbart att vara hemma hos vår lilla pälsboll igen. 
 
Veckan har som sagt varit fantastiskt och sammanfattningsvis har vi solat, badat, fiskat, ätit gott, shoppat, slappat och bara umgåtts. Nedan följer ett gäng foton från Instagram.
 
Taggade för avresa mot Västkusten förra lördagen. Älskade Rasmus som verkligen blivit så stor fast att han fortfarande är liten. En omtänksam och mjuk kille med ett väldigt stort hjärta. 
 Premiärdopp första kvällen med två lyckliga killar. 
Fiske, sol och bad en av dagarna. Vi hade flera badplatser i vår närhet och denna var den bästa. Så klart och fint vatten. Och väldigt salt. Lite märklig känsla att bada i när vi är vana vid Östersjöns bräckta vatten. Vi såg både krabbor, sjöstjärnor och maneter och Rasmus och William tyckte det var väldigt spännande. 
Svensk sommar när den är som bäst! Vi hade verkligen tur med vädret.
Liseberg! Linus och jag inledde besöket med två åk i Mechanica innan det blev lååång kö. Grymt rolig!!
Ännu mera Liseberg. Om Mechanica var rolig så var Helix rolig x 10 och SÅ sjukt härlig med alla sina loopar, 360 och allt var det är. Tyvärr var det galet mycket folk och därmed extremt långa köer så det blev bara ett åk. Det förtog lite av Lisebergsbesöket men både Rasmus och William skötte sig ändå utmärkt. Gnällde inte en enda gång trots långa kötider även till barnattraktionerna. På fotona ovan köade vi till Rabalder, lilla berg och dalbanan, och där stod vi i 45 minuter. Aldrig mer Liseberg i högsäsong. Jag spelade på ett chokladhjul och lyckades ro hem stjärnvinsten.
 Vår älskade lilla charmör William (med tofflorna på fel fot). En riktigt liten skön lirare som älskar att sjunga, dansa och uppträda och helst till Markus&Martinus. Blev flertalet shower under veckan och ni ser ju inlevelsen haha. 
Sötast i världen! Vi hade ett stort terassdäck där R oxh W kunde åka fram och tillbaka med sina sparkcyklar.
 Eftermiddagsbad! 
 Ännu mera sol och bad!
Sista heldagen! Vädret var lite mulet så Emilie och jag tog en spontan tripp till Ullared. Mitt billigaste besök där ever, 379 kr gjorde jag av med. Kanal 5 var där och spelade in till Ullaredsprogrammet och när jag stod och väntade på Emilie när hon provade en kofta fick jag helt plötsligt en kamera upptryckt i nyllet haha. Ingen fråga om jag ville vara med men det var ju bara att svara på frågorna och se glad ut. Emilie köpte regnställ som skulle föreställa brandmanskläder till R och W och dessa skulle de såklart ha på sig resten av dagen trots bristen på regn. Vi var iväg och fiskade en sväng när vi kom hem och Olle lyckades kroka en flundra i ryggen. 
 
Det var lite från vår vecka som gått alldeles för fort. Vart det bär av nästa år har vi ännu inte bestämt men vi kan helt klart tänka oss Västkusten igen. Det hade både bra bad och fiske vilket är det som är viktigast. Olyckligtvis avslutade jag vistelesen med att frakturera en fyllning så på måndag får jag besöka jobbet trots semester. Imorgon ska det bli finväder här hemma så då blir det givetvis en tur ut med båten. Det känns riktigt gött att jag har tre veckor kvar att njuta av lediga dagar!
/ Lina /

S E M E S T E R ! ! !

 
Nu är den efterlängtade semestern äntligen här! Fyra veckors ledighet väntar och det ska bli så fantastisk skönt att inte behöva ställa väckarklockan och ge sig iväg tidigt varje morgon. Semestern inleder vi med att åka till Onsala en vecka med mamma, pappa, farfar och Emilie med familj där vi hyrt ett hus som ligger ett par hundra meter från havet. Perfekt start på semestern och vädret ser ut att leverera sol och värme. Nu är det många år sedan jag var på Västkusten så det ska bli kul att se den sidan av Sverige igen. Den här årliga sommartraditionen att en vecka varje sommar åka iväg med hela familjen är något vi kommit att hålla hårt i. På Österlen förra året började vi redan att spåna på nästa sommars semestervecka och känner jag oss rätt kommer vi börja planera för nästa års resa redan nu.
 
 
 
Även fast jag arbetat den här veckan har jag fått njuta av lite sommar om kvällarna. I onsdags var vi på Hövern ett par timmar. Olle och Jocke fiskade och Karin och badade och försökte oss på lite mera acroyoga. Igår grillade vi tillsammans och medan maten lagades stack Karin och jag upp till Hawaii och tog ett kvällsdopp. Ljuvligt! Sedan njöt vi av god mat och citronkladdkaka till efterrätt. 
 
Nytränad och glad!
 
Imorse var det inga problem att ta sig upp för att morgonträna. Vetskapen att jag några timmar senare skulle stämpla ut för semester gjorde det lätt. Jag körde ett superset-pass och det gick riktigt bra. Likaså gick arbetsdagen och jag bara känner eufori över den här dagen. Det här med att lämna in bilen på verkstaden i Sörping blev det inget med för dom har inte avtal med Folksam. Istället blir det Engströms i Lkpg om ett par veckor som kunde ta den tidigare än Söderbergs. Alltid något. 
 
Nu ska jag hänga tvätt och när det är gjort ska vi ta en tur ner till Hövern. Från ett vattendrag till ett annat. Olle och Jocke kom precis hem från skärgården där de varit och fiskat. 
/ Lina /

Acroyoga

Nu börjar det att dra ihop sig mot semester. Tre arbetsdagar kvar varav fredagen är en halv sådan. Det tackar jag för med tanke på att vi åker till Västkusten på lördag och har lite att stå i. Olle gick på semester den här veckan och han ligger på väldigt mycket plus hos mig just nu. Igår hade han rensat och städat ur lillgaraget och idag när jag kom hem hade han gjort desamma i källaren. Båda utrymmena har verkligen sett ut som bombnedslag. Dessutom var grillen tänd och middagen så gott som färdig. Inte helt fel när jag kom direkt från ett tungt pass i studion med Karin. 
 
 
I söndags blåste det halv storm men vi åkte ut med båten ändå. Karin och jag blev avsläppta på en klippa och medan Olle sysselsatte sig med fiske gav Karin mina fötter pedikyr. Ett par timmar senare anslöt Jocke, David och Ullis. Killarna förstökte sig på att kitesurfa och efter många om och men lyckades de. Vi blev lite smått rastlösa efter ett antal timmar så vi praktiserade acroyoga. Så himla roligt. Dock lite risky att utföra det på en stenhård klippa så vi får fortsätta att avancera i trädgården nästa gång. Vi satte punkt på veckan med att hämta hem pizza och kebab.
 
 
Nu ska jag göra mig färdig för att sova. Jag öppnar på jobbet imorgon och börjar därmed tidigare än vanligt men det är det värt för jag får även gå hem tidigare.