/ Rod /

Följsamhet

  

Jag börjar måndagen och februaris sista dag med ett GRATTIS till Karin på födelsedagen. Himla söt tjej det där!
 
Rod och jag har varit ute på en morgonpromenad och det var en irriterad matte som till en början inte hittade något koppel. Hussen i huset har en förmåga att ta med sig kopplena och lägga dom på väldigt bra ställen där vi inte kan hitta dom. Så även idag så det var bara ut och gräva runt i hans bil. De två koppel vi brukar ha hittade jag inte, däremot Rods halvstryp + hans första koppel vi fick med från uppfödaren. Halvstrypet har varit borta en längre tid men nu är det åter hemma igen alltså. Vart de andra kopplena + halsband är återstår att se..

Hur som helst, ut på promenad kom vi och han är SÅ duktig. Sista biten hem när jag kopplade honom igen så gick jag sakta och stannade, sakta fram och stannade osv för att öva följsamet och det gick jättebra. Det är där vi haft störst problem innan. Han tappar helt fokus på oss, kontakten går förlorad och han drar iväg i sin egna lilla värld. Perfekt är det definitivt inte men vi är på helt rätt väg i alla fall. Känns så skönt för den period när Rod var "omöjlig" var jag så trött på honom vid promenaderna att jag inte ens ville gå ut med honom. Det kändes som vi inte kom någon vart men nu har uppenbarligen allt konsekventa arbete gett resultat.

/ Lina /

Söndag

Den här söndagen har, likt alla andra söndagar, varit seeeeg. Och inget vettigt tar jag mig för att göra. Bara sitta hemma på min lata rumpa. Nåja, vi har åtminstone kontrollerat alla lampor på bilen så de lyser som de ska inför besiktningen på torsdag. Måtte bilen går igenom för det finns roligare saker än att lägga pengar på kärran.

Bortsett från besiktning så bjuder veckan på plugg och bäst av allt - frisörbesök. Jag är så kluven i hur jag ska göra med håret. Ena dagen vill jag gå mot ljusare, andra dagen vill jag behålla det som det är. Vad jag vet är att jag inte vill bli morotsfärgad i skallen i alla fall. Alltid något.

Och från det ena till det andra, ett litet tips. Igår beställde jag två SD minneskort, 8 gb på varje, från eBay. Allt som allt 195 kronor och denna säljare erbjöd gratis frakt. Jag köper även alltid I.D från eBay och sist jag beställde blev det 170 kr för en burk inklusive frakt (blir aldrig någon tullavgift). Det kan jämföras med att jag hemma får punga ut med ca 420 kr för en burk. Betalningen sker vi PayPal och jag köper alltid från Top-Rated sellers. Jag budar aldrig utan köper hos de som erbjuder Buy it now. Har aldrig varit några problem och burken kommer på posten ett par dagar senare. Perfekt och något mera ekonomiskt!/ Nära och kära /

Karin 26Nu är vi hemkomna efter födelsedagsfirande av Karin. En Karin som verkade uppskatta våra presenter, ett par trosor och en sporttopp. Vi blev bjudna på mumsig lunch, pasta och räkgryta och Ingegerds hembakade semlor till fika. Ingegerds semlor slår alla semlor i världen för mmm, dom är såå goda!

  
Min lilla cirkushund och jag. Världens bästaste lilla goa hund ♥  

 
Utsikten från köksfönstret är inte helt fel med hästhagen precis utanför! Och så Karin i sin finfina sporttopp hon fick av oss. Snygg va? Både Karin och topen såklart ;)  


Snygging!

Ikväll ska vi tillbaka till Liljeberga. Det vankas middag, kortspel och sånna roligheter. Till dess blir det en lugn eftermiddag här hemma. Jag ska surfa runt och kika på kameratillbehör. En extern blixt är nästa inköp för det är något jag kommer behöva till bröllopsfesterna (jag ska fota vid Olles kompis bröllop i April också) och något som är användbart även annars. Den inbygga blixten använder jag så sällan jag bara kan för den ger så platt, hårt ljus. Jag höjer hellre ISO och får lite brusiga bilder men tyvärr hanterar inte min kamera brus så bra vid högre ISO-tal. Något som oroar mig lite inför fotograferingen vid respektive vigslar (där jag inte vill/kommer använda blixt) Emma och jag ska dock till kyrkan och provfota någon dag för att lugna min nerver och sedan kommer jag även vara med när hon och K-A övar inför vigseln. Annat är det med Larsas och Victorias bröllop men enlig L ska den kyrkan likna Östra Ryds när det gäller ljus så jag får lita på honom. Vi får se till att vara där i god tid innan så jag kan prova inställningar osv innan vigseln. Gaah, kul men nervöst!!