/ Lina /

Första advent

Årets adventsljusstake
 
Första advent är här och det är inte ens fyra veckor kvar till julafton. Vart tog den här hösten vägen egentligen? Fort har det gått i alla fall och julkänslorna har ännu inte infunnit sig. Vi har ägnat en del av dagen åt att köra in ved från vedbon och jag har även fått tummen ur och krattat mängder med löv i trädgården. När eftermiddagen och mörkret smög sig på tog Anna och jag en långpromenad. Hon bjöd på adventsfika och jag fick smaka hennes nybakade släta saffransbullar fyllda med vit choklad. Mmm, såå goda! 
 
Nu ska jag plocka ut kvällens middag ur ugnen, pulled chicken. En favorit hos mig så det blir en extra god matlåda till jobbet imorgon.  
/ Lina /

Weekend

Vi har precis ätit lördagsmiddag, kokt potatis, lax i ugn och romsås. Dagen har varit bra men det känns knappt som det blivit ljust idag. Så mörkt, grått och dystert. Det var en liten utmaning med fotoinställningarna i förmiddags när jag fotograferade två syskon på 7 månader och 2 år + lite familjefoton. Den äldsta fotograferade jag när han var lika gammal som lillasyster är nu och föräldrarna önskade liknande foton. När familjen åkt hem åkte jag till Björsäter och hämtade ett paket. Så drygt med paket som kommer dit. Det är knappast så att jag har några andra ärenden åt det hållet. Efter lunch och jobb med fotona tog jag på mig träningskläderna och gick ut i garaget. Tränade ett superset-pass som gjorde gott för kroppen och nu blir det bara lugnt resten av kvällen.
 
 
Igår kväll var Tove och Frida här och fredagsmyste. Vi åt tacos och förflyttade oss sedan till soffan där Idol stod på i bakgrunden. Vi hann med att beta av det ena efter det andra samtalsämnet, jobbrelaterat som privat. Så kul att ses utanför jobbet och jag är så glad att jag hittat så fina vänner genom jobbet. Frida arbetar på den kliniken där jag arbetar för projektet och vore det inte för det hade vi inte känt varandra så projektet har öppnat upp för mycket. Rod blev kär i Tove och Tove besvarade hans kärlek och då är det kört ;-) En kort stund efter jag tog fotot var det någon som försökte vara lite diskret och drog sig sakta upp i soffan haha. 
 
Imorgon har vi en söndag utan planer och det känns så otroligt skönt. Förra helgen var fullspäckad och så är även större delen av nästa helg. Då ska jag bli bortrövad på något galej av Emma, Anna, Maria och Tessan i 29-årspresent. Jag är såå nyfiken på vad det är men ännu en vecka får jag vänta innan nyfikenheten stillas. Det enda jag vet är att jag blir upphämtad 14.15. 
/ Lina / Resor /

Mor varmare breddgrader

Foto: Ving
 
Förra veckan bokades vinterns resa. En resa som jag aldrig trodde skulle bli av så känslan att ha det här att se fram emot - oslagbar. Det bär åter igen av till Gran Canaria men den här gången till nytt hotell och en annan stad. Mitt resesällskap är ingen mindre än Ida. Det ska bli så underbart och roligt att få resa med henne igen. Senast vi var iväg var till Gambia 2008 och åren dessförinnan var det långresor till Asien och Sydamerika. Att åka på en chartrad resa med halvpension och allt fixat runtomkring fanns inte på världskartan för 10 år sedan men just nu är det precis vad vi vill ha haha. 27:e februari bär det iväg till det här härliga stället.
 
 
Imorse var jag så dödligt trött när klockan ringde men jag lyckades släpa mig upp och det ångrade jag inte efter jobbet när träningen var avklarad. Förmiddagen på jobbet gick fort och när jag kom hem gjorde jag linssoppa och till det åt jag havrescones. Kunde inte tänka mig något annat än värmande soppa. Har typ frusit konstant i två dagar med undantag för när jag tränat. Det är såå kallt på jobbet och det är en plåga att inte få bära långärmat. 
 
Nu ska jag göra köttfärsås, därefter in i duschen och lite senare iväg till Emma som tyckte vi skulle mysa till det i höstmörkret med te och scones.