/ Foto - övrigt /

Fotoåret 2015 del 1

Istället för att göra en årskrönika på året som gått privat så gör jag likt föregående år en summering av mitt fotoår i två delar. Fotoåret 2015 inleddes med att jag fick hem min nya trotjänare, Canon Eos 5d mk III, och det har blivit ett par exponeringar under årets lopp. Första månaden gick kameran riktigt varm och jag fick prova den på många småttingar i min närhet..
 
Januari
- Ellie 6 månader fick bli kameran första modell
- Irma 6 månader
- Vinterfotografering av hästarna
- Nova 7 månader
- Lejla 8 månader
 
 
Februari
- "Smash the cake" med Majken
- Syskonfotografering med Rasmus och William
- Gran Canaria
 
 
Mars
- Syskonfotografering med Alice, Clara och Elsa
- Syskonfotografering med Vera och Svea
- Nyföddfotografering med lilla Lukas
 
 
April
- William 2 månader
 - Nyföddfotografering med lilla Amilia
 
 
Maj
- Olivia 6 månader
- Syskonfotografering
- Melker 1 år
- Spontanfotografering med Ellie 11 månader
 

Juni
- Rod och jag
- Grillkväll med syster med familj
 
/ Lina /

Ullaredstrip

Mys i stugan
 
Igår var det äntligen dags för vår efterlängtade Ullaredstrip. Efter ett par timmars jobb för min del hoppade vi in i Tessans bil och drog iväg. Mamma och hennes väninna åkte egen bil så vi möttes upp på GeKås och vi hann vi med lite shopping innan vi åkte till vår lilla stuga och gjorde tacos. Vi drack vin, spelade lite spel och tjattrade fram till klockat var sent. Bums i säng och upp tidigt idag igen för ytterligare ett par timmars shopping. Jag är mycket nöjd med mina inköp och ser fram emot att städa ut julen nu och få upp lite nya lampor bland annat. Vårt vardagsrumsbord har äntligen kommit nu också, 5 veckor försenat, och det ska jag hämta ut imorgon. 
 
Morgondagen kommer att firas lugnt här hemma med Karin och Jocke. Det blir klassiskt firande med tre-rätters och vi gör det enkelt för oss. Toast skagen till förrätt, rotfruktsgratäng och grillad hjort eller rådjur till varmrätt och marrängswiss till efterrätt. Nyårsaftons morgon ska Karin och jag starta med ett superset-pass i studion innan jag åker vidare och hämtar bordet. Kroppen och framförallt ryggen behöver ett pass som kickar igång cirkulationen i musklerna. Närmare 7 timmars stillasittande i bil fördelat på två dagar gör sitt.
 
Imorgon dyker mitt första av 2 inlägg upp där jag summerar mitt fotoår 2015! 
 
/ Foto - övrigt / Nära och kära /

Julafton 2015 i Linköping

 
Ett gäng foton från det alltid lika mysiga julfirandet i Linköping i mammas och pappas nya lägenhet. Bakom granen gömde sig en naken kvinna under den lite paket varav ett par var till Rod. Han lyckades hitta ett av dom och rev upp det så snart vi kom innanför dörren hehe. Ingen tid att vänta in tomten när det doftade så gott..
 
 
Min lilla fyrbenta älskling och jag som verkligen blev bortskämd med massor julklappar! Ett enormt tuggben, en XXL tennisboll, godis, Dentastix och sist men inte minst det allra sötaste - en sten från Rasmus. Rasmus hade gjort julklappar på förskolan till familjen och givetvis skulle även Rod få en. Stenen är målad i guldfärg med lila glitter på. Så himla gulligt.
 
 
Hela högen satt klistrade framför Kalle Anka när vi dök upp. Eftersom vi nästan alltid sitter i bilen just då så missar vi det oftast men i år hann vi in och se en liten stund.
 
 
Efter Kalle Anka och julbord kom tomten på besök och delade ut en himla massa julklappar till framförallt två snälla barn och en snäll hund. Tomten kramades hejdå och alla klapparna öppnades. 
 
 
Rasmus invigde en av julklapparna direkt och hann vann som synes mot morfar en av omgångarna. Inte svårt att gå miste om det när man kikar på fotona ;-) Jag hade bakat en saffranskladdkaka vi fikade på innan vi dukade av bordet och plockade fram för julklappspelet. Efter lite hets fram och tillbaka med de mest eftertraktade julklapparna hade jag det jag önskade framför mig när klockan ringde och det var något jag köpt själv. Ett litet set med ekologiskt jordnötssmör, naturella cashewnötter och två mörka chokladkakor från Lindt med smak av chili och havssalt. Som en bonus fick jag även en stor glasbehållare med tappkran av Emilie som hon inte ville ha för att hon redan har en likadan hemma. 
 
Det var allt för julen 2015. En fin dag från början till slut!