/ Foto - övrigt /

L

Nu har jag beställt mitt första objektiv från Canons L-serie. Ett Canon EF 70-200 f/4. Det brukar ju sägas att har man en gång testat ett L-objektiv vill man inte köpa något annat...

Med det här objektivet känner jag att min kameraväska är komplett. Jag skulle gärna ha ett som det är mera vidvinkel på men nu får jag allt ge mig. Framöver kommer jag säkert sukta efter mer optik från L-serien men som sagt, nu får jag ge mig för ett tag hehe.

Jag är inte rik som ett troll utan jag har två generösa och underbara farföräldrar som har bidragit med en stor sommarpeng. Tänker helst inte steget längre hur mycket jag lagt på fotoutrustning senaste månaden men min 7d är värd varenda krona och det tror jag även att detta teleobjektiv kommer att vara.


Rajala Pro Shop

/ Rod /

Hövern och veterinärbesöket

Vilka härliga timmar vi haft nere vid Hövern. När Maria och jagk om dit var Ingegerd och Anna där och lite senare kom Inger och Sara, Marias svärmor och svägerska. Två likadana konstelationer :) Svärmödrar, svägerskor och svärdöttrar. Väldigt trevligt har vi haft det!
Vi har solat och badat och haft det såå skönt. Lilla Stella plumsade i så även hon fick premiärsimma på djupt vatten och det gick galant. Hon är så jäkla söt och det kommer att komma upp foton på henne framöver när jag fått laddaren. Undrar när DHL ska behaga att leverera den till mig..Rod är hur trött som helst nu och ligger och snarkar hehe. Bada är livet men det tar energi. Fotot är från förra sommaren när lilleplutten bara var närmare 4 månader gammal.

Veterinärbesöket i måndags gick bra men fortfarande står vi utan diagnos. Veterinären undersökte honom grundligt och när han fått sederande kunde hon känna att underkäken var mer rörlig i sidled till höger. Hon sa även att han inte kunde bita ihop maximalt så röntgen togs. De hade provocerat för att verkligen få bästa möjliga bilder så Rod var rätt mör efteråt. Röntgenbilderna visade dock inget så nu får han fortsätta med Rimadyl 10 dagar. Blir det inte bättre kommer vi bli remitterade till Strömsholm för magnetröntgen. Jag hoppas verkligen han bli bra nu men det känns skönt att det finns en plan om han inte blir bra.

När jag ändå pratar Rod så kan jag fortsätta att berätta om kursen. Vi gick en promenad hela gruppen tillsammans igenom Folkparken och ner över strömmen. Perfekt med miljöträning för här på vischan är det varken massor med folk, cyklister eller en stor ström som dånar. Det gick bra men jag var rätt slut efteråt för det är extra svårt att få Rod att gå fint i kopplet med så mycket störning. Elin hjälpte mig i alla fall väldigt mycket och gav bra tips. Toppen som vanligt!

/ Lina /

Abstinens..

Det verkar som min nya laddare till datorn fastnat på Arlanda inget har hänt sedan i torsdags. Arrggghh, blir galen. Börjar få Photoshop-abstinens. Har så mycket nya foton att lägga in och jag kan inte lägga dom på Olles dator eftersom han inte har något program som kan läsa RAW-filer. Det är foton på Stella (Maria och Eriks lilla lagotto-valp), från midsommarafton och såklart en hel massa på lilla Rasmus.

Snart ska Rod och jag iväg på kurs. Nästsista gången :( Tiden går så fort och sedan har vi ju missat tre tillfällen. Två som jag visste och sedan blev det en oplanerad frånvaro förra gången..

Jag tror jag kommer anmäla oss till en ny Vardagslydnad I framöver. Det är roligt och inspirerande att få komma iväg och träna med störning och träffa andra hundägare och hundar. Man lär sig ju även av att se på alla andra!

Efter kursen ska jag till Linköping och jobba sista natten av tre. Har tyvärr inte fått många timmars sömn idag för jag vaknade och kunde inte somna så det lär bli 10 trötta timmar. Imorgon ska jag hem och sova ett par timmar och sedan ska Maria, jag, Stella och Rod och bada :) Härligt! Längtar redan. Satt en stund i solen förut men det går knappt utan vatten i närheten att svalka sig i..