/ Rod /

Kvällsträning

Ikväll gick vi till grusplanen vid skolan och tränade lite apport, fotgående osv. Så duktig vår lilla plutt. Koppelträningen går framåt och det beror på att vi nu bestämt att koppel = gå fint vid sidan och inte nosa på allt som kommer i hans väg. Det är nosandet som gör att han drar och med tanke på att fördelningen koppel/springa fritt är ca 10/90 så känns det som en bra lösning.


/ Mat och bak /

Köttfärs & Kantarellpaj


Pajskal
50 gram rumstempererat smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjöl

Fyllning
½ liter kantareller
700 gram köttfärs
2 gula lökar
2 vitlökar
Salt & Peppar

Täcke
4 dl creme fraiche
4 msk majonäs
4 dl riven ost

Blanda samman smör, mjöl och bakpulver i en matberedare. Tillsätt mjölk. Tryck ut degen i en pajform.
Skala och hacka löken och vitlöken fint. Bryn tillsammans med kantarellerna i en stekpanna. Ta åt sidan och bryn färsen. Blanda samman kantarellblandningen och köttfärsen. Salta och peppra. Häll fyllningen i pajskalet.
Blanda creme fraiche och majonäs och bred över fyllningen. Avsluta med den rivna osten. Grädda 20-30 minuter i 200 grader.
/ Lina /

Onsdag

Status idag är hostigt och lite slemmigt. Förkylningen är i alla fall lite bättre så jag ser ljuset i tunneln. I vilket fall som helst får det bli ännu en lugn dag. Trist men det är bara att lyssna på kroppen. Just nu (när jag inte skriver det här) pluggar jag men jag är så less på det.

Nu ska jag ta en paus i allt. Gå en liten sväng med Rod och därefter värma på rester från igår, köttfärs- och kantarellpaj. Emma bjöd mig på den i helgen och den var kanongod så jag gjorde en själv igår.

Kom på när jag pratade med mamma förut att det är 7 år sedan min första ryggoperation idag. Det var 7 snabba år det..