/ Lina /

Midsommarafton 2017

 
Midsommarhelgen lider mot sitt slut och det är en riktigt blåsig avslutning. Passande väder inför dagens planer - nyföddfotografering. På midsommarafton fick vi skönt väder och det var först på kvällen regnet kom som utlovat. Vi firade tillsammans med Jacob och Sara och tre vänner till dom. Det blev ett klassiskt midsommarfirande med sillunch, jordgubbstårta och grillat till kvällen. Mängden mat var väl tilltagen så igår kom Jacob och Sara hit med resterna som vi hjälptes åt att grilla och äta upp. 
 
/ Lina /

Veckan som varit

 
Vilken härlig vecka det varit! Idag jobbade vi fram till lunch och halvdagen på jobbet ägnade vi åt att gå igenom diverse checklistor som ska göras med jämna mellanrum. Frida hade köpt med sig färskt bröd, jordgubbar och glass som vi fikade på och ännu mera jordgubbar och glass blev det på eftermiddagen hos Ingegerd som fyller år idag. Hon bjöd även på sushi så det blev en riktig golunch. Mellan jobb och födelsedagsfirande var jag till Vrinnevi och röntgade mina händer. Fingret jag haft besvär med sedan i januari är fortfarande inte bra även om det är betydligt bättre än när det var som värst. Jag förväntar mig inte att röntgen ska visa något men det är bara ett steg för att komma vidare till nästa steg som i så fall är kortisoninjektion.
 
Helgen bjöd på fint väder och lördagen tillbringade vi på Hövern med David och Heidi. Vi solade, badade, åkte wakeboard och grillade korv och Olle drog upp en fin gös som vi åt till middag. Kvällen var så där härligt ljummen och vi satt ute i kortärmat fram till kl 22. Synd att morgondagen inte blir lika fin men det ser i alla fall ut som vi får en midsommar utan regn under dagen och det ska ändå inte vara kyligt. Vi ska fira med Jacob och Sara och några vänner till dom och det blir klassiskt firande med sillunch, jordgubbstårta och grillat till kvällen. 
 
 
I söndags vakande vi till fint väder igen så det blev ytterligare en dag på Hövern men däremot ingen wakeboard eftersom det blåste halv storm. Innan vi åkte dit kom Anna hit på morgonträning. Tyvärr har hon varit krasslig under veckan så våra två planerade pass har gått och kommer gå i stöpet. Så himla trist och jag märker direkt hur mycket jag uppskattar att vi tränar tillsammans. Hur som helst drog jag av ett pass själv igår och i tisdags var Karin ute så då fick vi till ett pass ihop. Uppskattat det med eftersom vi har lite svårare att matcha varandra. Vi körde pausböj, hipthrust och avslutade med två flåsiga 6-minuterscirklar och igår körde jag 5 varv av 10+10 utfall bakåt, 10 frivändningar, 10 pushpress, 10 raka mark och 10 roddrag. 
 
Glad Midsommar!! 
/ Hälsa och träning / Lina /

Mitten av juni

Härlig kvällspromenad med Anna igår
 
Halva juni har passerat och nästa vecka är det redan midsommar. Jag har knappa tre veckor kvar att arbeta innan fyra veckors semester stundar. Nästa vecka blir det kortvecka med patienter för på torsdag ska vi ägna förmiddagen åt möte och sedan slutar vi till lunch. Den lyxen har jag aldrig haft i mina tidigare jobb.
 
Idag slutade Frida och jag vid kl 13 som vanligt och efter jobbet drog vi upp till SOK-stugan och inledde helgen med ett träningspass. Jag hade med mig min kettlebell och slamball och vi jobbade igenom tre cirklar som fick svetten att spruta. Först tre varv av en 40/20 (aktiv 40 sek, vila 20 sek) cirkel med 5 övningar, därefter två olika 6 minuters cirklar med tre övningar på varje. Har helt snöat in på de där 6 minutarna efter att Karin och jag körde det i lördags. Sjukt jobbigt men tidseffektivt. På den ena körde vi slamball, russian twist och mountainclimbers och på den andra KB-sving, goblesquats och löpning ca 50 meter. 
 
Nedan är lite foton från veckan;
 
Träning med Kakan i onsdags. Marklyft, splitböj och två 6-minuterscirklar. Den ena frivändningar, pushpressar och rodd. Den andra slamball, russian twist och planka med viktförflyttning. 
 
 
 
AW på en annan privat klinik i Norrköping igår. Så mycket god mat och förutom det bjöds det på mängder med sötsaker. Tandvårdsfolk ;-) 
 
 Energipåfyllning fter träning och handling idag för att inte hungra ihjäl innan jag kom hem. SÅ otroligt god! 
 
 Gårdagens fångst av Olle fick bli dagens middag. Supergott! 
 
Lite smått och gott från veckan och nu blir det svenska jjordgubbar och glass som kvällsgott!