Fotoåret 2014

Precis som förra året så väljer jag att göra en årsresumé av mitt fotoår istället för en personlig årsresumé. 
 
Januari
- Fotografering av Tessans stora mage där det visade sig att en liten Majken låg.
- En dag i januari fotograferade jag Astrid och hennes kusin Esma och nu när jag hittade ett av fotona på Astrid slog det mig att jag aldrig la upp mera foton från den fotograferingen. 
 
 
Februari
- Kusin/familjefotografering av en gammal arbetskompis barn och systerbarn
- Babyshower för Therese
- "Smash the cake". William 1 år.
- Nyföddfotografering med lilla Eddie
 
Mars
- Nyföddfotografering med lilla Majken
- Gravidfotografering med Maria och hennes syster Sara som var beräknade med tre veckors mellanrum
 
 
April
- Valentine 6 månader
- Utflykt med korvgrillning tillsamma med Emilie, Therese och barnen
- Syskonfotografering av en bekants fyra döttrar
 
 
Maj
- Förevigande av Annas växande mage
- Bröllopsfotografering på min gamla arbetskompis Marie och hennes blivande make Allan
- Gravidfotografering av Anna+Peppe och Maria+Erik i blommande raps
 
 
Juni
- Syskonfotografering
- Nyföddfotografering med lilla Nova
- Gravidfotografering med Maria
- Rasmus 3 år
 
 
Juli
- Fotografering av lilla, söta Alfred
- Majkens dop
- Nyföddfotografering av bedårande Ellie
- Fotografering av Karin och Baron när jag hälsade på nere i Blekinge
- Olle köpte en wakeboard och med den värmebölja som var blev det mycket åkande. Första gångerna mindre stabilt för min del ;-) (LÄNGTAR till sommaren när jag ser dessa foton!!)
 
 
Augusti
- Månadsskiftet juli/augusti var vi på Gotland, hela familjen. Älskade farmors sista resa tillsammans med oss. Hennes stora mål var att kunna följa med och det betyder så oerhört mycket att hon klarade det och att hon trots omständigheterna var pigg hela resan. 
 
 
 
 September
- Gravid/familjefotografering med familjen Åklint
- Rod i dimman
- Majken 7 månader
 
 
Oktober

- Förevigande av Emmas mage bland alla vackra höstlöv
- Barnfotografering på Hällerstad en fantastisk höstdag. Majken stod i centrum men storasyter Rut och kusinerna Alfred och Vilgot fastnade också på foto.
- Även om jag inte fotograferade farmor den här månader så kan jag inte undgå att nämna att det var denna månad hon lämnade oss och blev en ängel
 
 
November
- Nova 4 månader
- Nyföddfotografering med lilla Svea
- Julkortsfotografering med Rasmus och William
 
 
December
- Julbak 2014
- Nyföddfotografering med Alice en vecka gammal
- Fotografering av systrarna Ankarstrand
- Fotograferingp av Frida och hennes växande mage 
 
 
 Sammanfattningsvis har det varit ett rikt fotoår men mycket nyfödd-, barn- och gravidfotograferingar. Fotoåret 2015 blir säkerligen minst lika bra med alla goa ungar omkring mig och med min nya kamera.
 
GOTT NYTT ÅR!!
 
/ Lina /

Jobb och storhandling

Rod häromdagen i bitande kyla. Nu töar det och är inte alls lika fint längre..
 
Det återstår inte mycket på 2014 och på årets näst sista dag arbetade jag först fem timmar och därefter storhandlade jag tillsammans med Emma. Vi var lång ifrån ensamma men trots det gick det väldigt smidigt. Svea sov sig igenom hela handlingen i bärselen och Vera satt i kundvagnen och underhöll mig som körde. Det kommer väldigt mycket roligt ur den där snart 3-åringens mun. "Nu är'e fest Lina" sa hon som svar på tal när jag hade plockat ner chips i kundvagnen och sa att det får vi äta det när det är fest haha. 
 
På jobbet fick jag finbesök av mamma, pappa och Rasmus precis innan jag slutade. Kul att få visa vart jag hänger om dagarna. De hade tagit pendeln till Norrköping och skulle gå och äta pannkakor efter att de besökt mig. Små äventyr som i en 3 1/2-årings värld är stora. Jag minns själv så väl när pappa och jag åkte tåg till Nkpg som en liten utflykt när jag var liten och det var så spännande att först få åka tåg och sedan att vara i en helt ny stad.  
 
Nu är jag peppad att gå på mitt livs första bodycomat pass tillsammans med Anna. Hon hade varit på ett pass häromdagen och trodde det skulle falla mig i smaken. Jag är övertygad om att hon har rätt!
 
/ Lina /

Snart ett minne blott

Sverige från sin bästa sida vintertid men snart är synen ovan ett minne blott med det mildväder som väntas komma efter nyår. Nog för att det varit väl kallt med runt 20 minusgrader men åh vad jag önskar att snön fick ligga kvar. Det är så magiskt vackert ute nu och jag vill inte ha tung kramsnö och allt slask som det innebär.
 
 
 Sista måndagen på det här året är snart förbi och jag har gjort min sista dag på barnmorskemottagningen. Nu är den delen av projektet slut och nu tar nästa vid. Efter jobbet åkte jag till gymmet och det gick lika bra som tidigare pass. Imorgon är det dags för ytterligare en arbetsdag och då är det egna patienter som gäller på en öde klinik. Det är jag, en till hygienist och en tandläkare som jobbar. Lite skilnad mot vanlig vardag då vi allt som oftast har tio behandlingsrum öppna. Efter jobbet imorgon ska möta upp Emma och hjälpa till med handlingen inför nyår. Vi ska fira in det nya året hemma hos henne och Karl-Adam och det blir klassiskt firande med tre-rätters. 
 
Nu ska jag se säsongens sista avsnitt av Gift vid första ögonkastet innan det är dags att krypa ner och sova.