/ Lina /

Torsdag

 
Jag kom hem från Therese och Rut för en liten stund sedan där vi fikat på kaffe och överbliven saffransbulle. Om en stund ska jag ha pass men idag står jag bredvid och peppar för kroppen är inte alls i form för att delta ännu.  Tidigare var jag hos sjukgymnasten och eftersom jag fått ont igen efter behandlingen med TENS skippade vi den idag. Jag fick övningar och vi pratade lite om mitt arbete. Hon avrådde mig att gå från 0-100% och rekommenderade att jag istället succesivt trappar upp. Imorgon ska jag därför åter igen till vårdcentralen och träffa en läkare som förhoppningsvis kan sjukskriva mig 50% nästa vecka. Ett himla krångel eftersom patienter inte kan avbokas förrän jag har pappret i min hand. Orkar fan inte med det här längre. Även fast jag inte borde ha dåligt samvete har jag det gentemot jobbet. Helt galet egentligen men det är visst så jag fungerar..
 
Inatt och imorgon får vi värma varandra ordentligt. Nu har rörmockaren börjat riva ledningarna till gamla pannan för att kunna koppla in den nya och under den tiden kan vi förklarligt nog inte elda = inget varmvatten och ingen cirkulation till elementen. Det här kan vi dock stå ut med för det leder ju till något väldigt bra!
/ Lina /

Dunderförkylning

 Dra åt skogen vilken förkylning jag drog på mig efter sjukdomssvackan med feber och hosta. Tacka vet jag nässprayet! 
 
Vi är fortsatt hängiga här hemma men jag tror bacillerna har påbörjat sin utvandring ur min kropp. Äntligen! Jag börjar bli rätt uttråkad av att ligga här på soffan men även om jag är uttråkad så har orken har inte funnits till så mycket annat. Promenader till brevlådan cirka 250 meter bort har varit de här dagarnas dagsverke. 
 
Idag ringde jag och sa att jag kommer tillbaka till jobbet på måndag. Det har varit min plan i huvudet hela tiden eftersom jag de senaste dagarna varit i stort sett smärtfri. Bara för det så började jag att känna av nacken igår igen och idag är jag mera öm. Det är troligtvis inget annat än träningsvärk(?) efter behandlingen med TENSen men jag kan inte låta bli att bli orolig. Imorgon ska jag tillbaka till sjukgymnasten så jag får höra vad hon har att säga. Det är ingen idé att fundera så mycket mera tills dess men det är inte lätt med den här överanalyshjärnan..
 
Från en sak till en annan. Tipsar om att min syster har en tävling i sin blogg där man kan vinna ett presentkort hos Zalando. In och tävla vettja :-)
/ Lina /

Sixten och Bosse

Karin och Jockes nya familjemedlemmar Sixten och Bosse
 
Vi har fått nya grannar! Så otroligt söta men de är nog lika busiga som de är söta. Full fart var eviga sekund med små sovpauser däremellan. Rod har inte fått träffa dem än men vartefter när de bott in sig lite mera är det dags. Katterna kommer nog bli rädda till en början men de lär sätta Rod på plats.
 
 
Imorse var jag hos sjukgymnasten på ett första besök. Nacken är betydligt bättre nu men det är fortfarande väldigt spänt. Jag fick sitta med en TENS-apparat under 25 minuter och på torsdag ska vi fortsätta med samma behandling. Då ska jag även få övningar för nacken att komplettera med och TENS-apparapten kommer jag att få utskriven så jag kan använda den hemma. Vi pratade om min kroniska värk i ryggen också och vartefter kan akupunktur bli aktuellt att prova där. Första prio är dock nacken som ska bli bra först!
 
Här hemma är det annars fortsatt sjukstuga. Olle fick hög feber igår och den håller i sig men ligger inte riktigt lika högt. Jag hostar, snörvlar och har ont i halsen och det låter som om jag dragit i mig en flaska whisky. Tur i oturen att jag ändå är sjukskriven den här veckan!