/ Nära och kära /

Valborg

I söndags åt vi surdegsbröd med kryddsalami, brieost, rödlök och vindruvor på för att fira lite. Olle vann sin klass igår och kom 3:a totalt av alla deltagare (ca 60 st). Han slog med andra ord många som är på elitnivå. Stolt flickvän!!
 
  Trots frustration över värk och att nacken och axeln aldrig tycks bli bättre trots sjukgymnastik och massage så försöker jag gör det bästa jag kan av min sjukskrivning. Att bara sitta hemma och inget göra får mig att deppa ihop totalt, då hinner jag tänka för mycket. Igår åkte Emma, Vera och jag till Mirum och åt lunch. Lindahls plocksallad är verkligen fräsch och god. Efter lite strosande i butikerna åkte vi till Lundby Trädgård där vi hade tänkt köpa lite uteblommor men det blev inte mycket med det. Penséerna och de blommor som klarar sig ute nu såg så himla tråkiga ut och det kan vi nog tacka blåsten för. Fy sjutton vad det blåser ut hela tiden!! Ikväll lär det inte tändas så många majbrasor häromkring av säkerhetsskäl.. 
 
Stora, lilla killen!
 
Idag fortsatte jag att umgås med Emma och Vera men den här gången i Linköping där vi har hälsat på Emilie, Rasmus och William. Fikat, lekt och ätit lunch. En härlig dag tillsammans med de bästa! Om en halvtimme ska vi bort till Carl och Tessan där vi firar in våren med att grilla gott och dricka vin. Särskilt vårigt är det ju inte ute men vi kan låtsas. Det blir hur som helst trevligt!
/ Lina /

Födelsedagskalas

Mamma på våra resa till London 2010 för ganska exakt tre år(!!) sedan.
 
Idag fyller min underbara mamma 59 år ochd det ska såklart firas. Rod och jag ska snart ta den lilla röda till Linköping för tredje dagen i rad där mamma bjuder på mat och fika. Olle är iväg på sportingtävling utanför Uppsala. Idag är det final i den cup han varit med i och jag håller tummarna för att det ska gå bra. Konkurrensen är tuff men en placering i toppen är jag säker på att han kan ro hem. Hoppas! 
 
Gårdagens shoppintur resulterade i lite smått och gott men inte i den jacka som Olle tänkt köpa så jakten går vidare. Fanns inte den rätta storleken så var det något med passformen som inte stämde. Svårt att hitta jacka till en smal kille med långa armar och lite bredare över axlarna. När vi kom hem var jag supertrött men efter vår sena lunch tog jag mig i kragen och gav mig ut på en uppfriskande 6,5 km promenad i regnet. Till kvällen grillade kryddkorv, halloumi och majskolvar som vi åt ugnsbakad sötpotatis till. Perfekt lördag!
 
Nej, nu är det dags att borsta gaddarna och bege sig. Ha en fin söndag!
 
/ Lina /

Stångs Magasin

Scones hos Anna för ett par veckor sedan. Jag var himla sugen på det imorse men latmasken tog över och det blev en klassisk frukost - kaffe, kokt ägg, finncrisp och kesella med bär. 
 
Vi började helgen igår med en 6-rätters middag på Stångs Magasin i Linköping. När vi hade vår gemensamma examens och 30-årsfest för våra vänner förra året fick vi en Smartbox med ett restaurangbesök av Lars-Erik och Victoria. Vi har glömt av den där och nu såg jag för ett par veckor sedan att den skulle gå ut sista april. Dags att boka bord alltså. Vi var inne på att åka till Västervik i slutet på augusti förra året men då hade den restaurangen redan stängt för säsongen och sedan har tiden bara rullat på. Vi fick två förrätter, två varmrätter, en ostbricka och en efterrätt. En blandad smakupplevelse som även fick blandat betyg av oss båda. Bäst var den andra varmrätten och efterrätten. Gotländsk lammrack med lite tillbehör samt en hemmagjord vaniljglass med hjortronsoppa och en nybakad mandelkaka. 
 
Nu ska jag fixa till mig här. Idag går visst shopping-tåget och då är det bara att haka på haha. Olle och shopping händer typ en gång om året. Det är ingen idé att tjata på honom annars för känner han inte för det är det en pina att ha med honom i affärerna ;-)