/ Tandhygieniststudier /

Karlstad

Då var man i Karlstad igen. Jag kom hit vid 11 så jag började med att köpa intstrumentkassetten och hämta ut tentan. 70 poäng av 78 möjliga fick jag så jag är väldigt NÖJD. I eftermiddag har vi övat på att slipa scalinginstrumenten och arbetsteknik vid scaling.
Imorgon ska vi vara på kliniken och mäta fickdjup och göra plackinfärgning på varandra med efterföljande PTR, professionell tandrengöring. Vi är beordrade att samla plack till övningen så ikväll blir det ingen tandborstning hehe. Endast skölja munnen med tandkräm för smakens skull.

Nu ska jag klura ut något Nina och jag kan äta ikväll. Det lutar åt kasslergratäng. Mycket mat över till matlåda är ingen nackdel :)

/ Lina /

Vrinnevi

Efter att ha fått mer ont i nacken tog vi det säkra före det osäkra och åkte in till akuten. Eller det krävdes väl ett samtal med en far som tvingade mig att åka in hehe. Det var första gången på Vrinnevi för min del faktiskt. Som jag trodde var det ingen fara med nacken men det känns ändå skönt att ha det svart på vitt. Nu finns det dessutom dokumenterat om jag skulle få problem i framtiden men det hoppas jag för all del inte. Läkaren sa att jag troligen kommer ha ännu ondare imorgon och att det vänder på tisdag.

Efter besöket på akuten åkte vi och köpte grejer till tacos och det har vi mumsat på ikväll. Nu har jag precis packat lite för imorgon åker jag till Karlstad. Jag satsar på att åka kl 8 så jag är framme runt 11. Måste köpa instrument och hinna äta lunch innan vi börjar kl 13.

Avslutar söndagskvällen med lite bilder från födelsedagsfirandet igår.

Jag och lilla Mormor


Olle och mamma


Blombukett från Farmor och Farfar


Jag i nya tunikan som endast kostade 99:-

/ Lina /

Blixthalka

Födelsedagsfirandet igår slutade inte riktigt som vi tänkt oss på hemvägen. Ca 3 km hemifrån i en snäv kurva tappade bilen fästet och Olle försökte parera bilen så gott han kunde men det var snorhalt kurvan igenom. Väldigt överraskande med tanke på att det inte varit halt någonstans på vägen hem och eftersom det var +4 grader. Bilen for rätt fram ner för en brant och fortsatte en kort bit genom ett stängsel och upp på en gjuten betongplatta där det tog tvärstopp. Vi klarade oss bortsett från att jag antagligen sträckt mig i nacken när den for fram och tillbaka i sidled. Bilen klarade sig inte riktigt lika bra. Drivaxeln gick av och hela framvagnen blev helt sne. Vindrutan spräcktes av en stolp från stängslet och eltråden på stängslet drog med sig ena sidospegeln och extra ljusen. Ena framlyktan krossades och plåten blev skadad. Och så punka på däckena på ena sidan varav fälgen på framdäcket blev helt tillbucklad.

Ingen rolig upplevelse direkt. Hade det inte varit för betongplattan hade bilen antagligen inte blivit så skadad som den blev. Håkan kom så vi kunde lasta över alla grejer Olle hade i skåpet och sedan ringde vi en bärgningsbil.

Blixthalkan är verkligen otäck och det var tur i oturen att Olle inte körde i mer än 40-50 km/h. Att det blev skrot av bilen är tråkigt men strunt samma i en sån här händelse. Huvudsaken är att vi klarade oss :)