/ Lina /

Lunch oct glass i Sörping

 
 
Idag har jag finbesök. Emilie och Rasmus kom hit imorse och de ska stanna över natten. Såå mysigt! Vi åkte ganska snart till Sörping efter att de kom där vi åt lunch och glass. Första destination var Apoteket där jag köpte hälkilar avsedda för hälsporre. Jag är tveksam till om det verkligen är det eller om det "bara" är en överbelastning i fötterna som orsakar smärtorna. Vissa symptom stämmer på hälsporre men det mest karaktäristiska som att det ska göra som ondast när man kliver ur sängen på morgonen stämmer inte. Positivt! Men jag tar det på allvar ändå och gör diverse övningar och stretchar som är bra för att få det att läka. Idag strosade vi omkring i Sörping och det gick ändå bra eftersom jag hade min löparskor på mig som fötterna får bra stöd i. Igår går var jag väldigt nere pga det här men idag har jag hopp om livet igen ;) 
 
Just nu sover både mamman och barnet. Rasmus i vagnen och Emilie bredvid mig i soffan. Det fina vädret vi hade i förmiddags har bytts mot tjockt dis och stormvindar. Herregud vad det blåser! Vi blir nog inne resten av dagen. Ikväll ska vi lyxa till det med rådjurssadel och vi fortsätter det goda temat med att göra en kladdkaka till efterrätt. Möms! Emilie har aldrig ätit något som Olle skjutit så det är på tiden :-) 
/ Lina /

Hälsporre

 
 
 
Natten till igår jobbade jag ett pass på Briva. Eftersom jag varit vaken 25 timmar när det var dags att åka hem åkte jag till mamma och pappa och sov. När mamma väckte mig ett par timmar senare hade hon hämtat en liten sötnos som följde med och väckte sin moster. Jag bad om en puss och sen var det kört, han hånglade upp mig gång på gång haha. Mysigt att pussas ;) Efter lite lek utomhus åkte jag vidare till Ikea där jag fick med mig lite smått och gott. I tisdags var jag en snabbis på stan för ett bankärende och då smet jag in på Gina Tricot för att se om rean hade något roligt att erbjuda. Det hade den, mjukisbyxorna ovan köpte jag för 99 kr. 
 
Idag strålar solen så jag ska ta på mig bikinin och lägga mig i solen. Någon promenad är det inte tal om. Jag är ganska säker på att jag fått hälsporre och det känns SKIT. Usch vad ledsen jag är för det! Hälsporre är en inflammation i bindvävsstråket som fäster i hälbenet. Prognosen är god men symptomen kan bli långvariga. Det positiva är väl att jag inte gått med det länge och kan söka hjälpa tidigt. En del kan jag göra själv för att få utläkning som stretchövningar flera gånger dagligen, undvika upphopp, löpning och långpromenader (j-vligt deprimerande), använda ordentliga skor med dämpning och stöd i hålfoten mm. Hälsporren är antagligen ett resultat av dåliga skor och överbelastning. Det konstiga är att det uppstått den period då jag tränat och rört mig som minst.
/ Nära och kära /

Rasmus 1 år!

 
Igår hade vi en fantastisk dag, Rasmus 1-årsdag! Tänk att denna underbara lilla kille förgyllt våra liv i ett helt år. Från dag ett tog han mitt hjärta med storm och jag skulle kunna göra allt och lite till för honom! Det är verkligen mäktigt hur en så liten person kan göra så stort avtryck på så kort tid.  
 
 
Eftersom jag sov hos Emilie och Linus fick jag vara med och sjunga och gratta sötnosen på morgonen. Oj så förvånad han såg ut när vi kom in alla och sjöng för honom. Helt nyvaken och så go. Snacka om att han blev helt lyrisk över att mamma hade med sig ett fat med jordgubbar. Favoriten liksom. De äter han i ett nafs och man får hindra honom för att han bara lassar in bit efter bit innan han ens har hunnit tugga och svälja haha! Paketen var sådär intressanta att öppna men innehållena var desto bättre.
 
Under eftermiddagen kom släkten på vår sida och firade 1-åringen. Han blev bortskämd med massor fint och nu har han en jäkla massa nya leksaker. Att Rasmus var på sitt mest strålande humör gjorde dagen helt perfekt. Han röjde runt och ville mest pussas och hålla på med sakerna Rasmus syssling Victor lekte med. Det är så roligt att se att han redan i den här åldern har ett intresse för barn på ett annat sätt än för vuxna. 
 
Nedan följer en bildbomb från 1-årsdagen!
 
Nyvaken gladfis!
Jordgubbar på sängen var en hit ;)
Pappa är rooolig
Nya badleksakerna var också roliga
Svårt att veta vad man ska leka med :)
Ballonger såklart!
Sötast i världen!!!! 
Ballongerna var riktigt roliga att kasta iväg och sparka på!
Full koncentration
Stiliga 1-åringen. Något lång slips bara haha. Den fick vi stoppa in i byxorna!
Yeaaaah vad roligt det är med nya leksaker!! Här en låda med duplo från Emilie och min farmor och farfar.
Skojig sak!
Det syns vart Rasmus blåa ögon kommer ifrån ;) 
Rasmus med sin syssling Victor som han anföll med pussar ;) Här hjälper Victor till att öppna presenterna!
Av mormor och morfar fick Rasmus bland annat en cykelstol och givetvis en cykelhjälm.
Rasmus omringad av Ulrica, Daniel, Victor, Inger och Linus
Hallongrottor och bullar
Cakepops
Tårtan gick hem! Han gick loss på vindruvan först, sedan jordgubbarna och därefter resten. 
Mmmmm!
Leker med Victor
Sötnosen!!!