/ Lina /

Brödbak och veckouppdatering

En favorit på Rasmus och William får pryda dagens inlägg. Lite uppiggande i höstmörkret. Det dröjer till vi får känna på värmebölja igen.
 
Jag kom precis ur duschen och innan jag gick in där satte jag en bröddeg som nu är på jäsning. Idag provar jag ett nytt bröd och jag gör åter igen ett som görs i långpanna. Så smidigt! Alldeles strax är det färdigjäst och ska in i ugnen. Kvällens middag blir med andra ord enkel. Nybakat bröd, kvarg och ägg. Ägg, ägg, ägg, vad vore livet utan ägg!! Fullt med nyttigheter och går att göra oändligt mycket på. Topp tre på livsmedel jag inte klarar mig utan. 
 
Veckan har annars rullat på i snabbt tempo. Gym x 2, avtryck för kronan, onsdagsmys och övernattning hos Karin. Vi satt uppe till rätt sent igår och pratade. Jag var såå trött men sömntåget hann nog gå för när vi väl gått och lagt oss kunde jag inte somna. Trots få timmars sömn var det inga problem att ta sig upp imorse för morgonträning men nu däremot.. klubbad. Ser fram emot att gå och sova sen. Imorgon väntar en lång fredag på jobbet. Hade ju inte tackat nej till att sluta 12.30 varenda fredag men trots de där extra timmarna så brukar veckans sista arbetsdag ändå gå rätt fort. Ska hem och ladda kameran och förbereda inför lördag då Olivia och hennes föräldrar kommer hit för 1-årsfotografering. 
/ Foto - nyfödd /

Alma 7 dagar

 
Ett första gäng foton på bedårande lilla Alma. Så liten, näpen och fin 
 
 
/ Lina /

Mör i kroppen

 
Kroppen är mör idag. Gårdagens volympass och efterföljande höpass där 200 höbalar á ca 15 kg styck skulle upp på höskullen gjorde sitt. Flödet blir inte alls desamma utan en tredje person och så var läget igår. Bara Karin och jag men vi är ett rätt bra team och har fått in snitsen. Först kasta av balarna från vagnen, därefter bära in i stallet, kasta upp på höskullen och bära in och stapla dem där uppe. Med en lunchpaus inräknad var vi färdiga tre timmar senare.
 
Med tanke på slutkörd kropp och planerat gym imorgon så lät jag kroppen få en välförtjänt vilodag. Mitt pass höll jag såklart ändå men idag fick deltagarna köra en cirkel där jag fokuserade på att gå runt och peppa och hjälpa till med tekniken. 
 
Nu har jag tagit en dusch och ätit kvällsmat. Jag är nog fortfarande lite inställd på sommartid för jag är totalt klubbad nu. Imorgon slutar jag i vanlig ordning tidigt men jag blir kvar i stan. Lite senare på eftermiddagen ska jag ta avtryck för kronan och däremellan klämmer jag in gymmet. När jag kommer hem ska jag se till att få upp ett gäng foton på Alma.