/ Lina /

Sjuk igen

Soffläge
 
Något less på det här nu! Jag är sjuk igen. Jag har egentligen inte känt mig bra någon dag den här veckan sedan jag började få ont i halsen i måndags. Idag gick jag till jobbet men vid 11 kände jag att jag inte pallade med längre. Under förmiddagen assisterade jag en tandläkare men tanken på att sitta med egna patienter i eftermiddag kändes inte så trevligt med hosta, ont i halsen och ont i öronen. Inte trevligt för varken mig eller mina patienter. Nu får mitt immunförsvar ta och shapea upp sig för nu får det vara nog med sjukdom. Det där viruset lilla Astrid och Co bjöd på förra veckan var ett seglivat och smittsamt ett.. 
 
Ingen träning idag alltså. Enbart soffläge. Boring! Men något roligt i det tråkiga är att vår hyresvärd under förmiddagen levererat oss en ny vedpanna och en ackumulatortank (HALLELUJAH). Jag har inte riktigt vågat tro på det och nu vågar jag inte tro på det förrän allt är installerat. Jag misstänker att det inte blir inom de närmsta dagarna eftersom att det ska bli kallt i helgen men jag väntar tålmodigt. Fixade vi en hel vinter med den nuvaranda vedpannan och obefintliga ackumulatortanken så fixar vi ett par dagar/veckor till. 
 
 
/ Lina /

Semesterdag

 
Idag har jag haft semester! Otroligt skönt att förlänga helgen med en dag och att slippa söndagsångesten. Min lediga dag började jag med att mysa runt i min lurviga morgonrock jag bland annat fick av mamma och pappa i födelsedagspresent. Så gosigt att kunna slänga på sig den på morgonen! När Emma och Vera vaknat uppe på Viby åkte jag dit. Vi hade tänkt oss en promenad men vädret lockade inte alls till det så vi satte ihop ett eget träningspass med tabataintervaller, både kondition och styrka. Efter lunch åkte vi till Sörping där jag fick hänga med till BVC och när det var gjort handlade vi till vårat saffransbullbak vi ställde till med när vi kom hem. Shit så goda de blev! Vi hade mandelmassa och riven vit choklad i som fyllning, 100 gånger godare än vanliga lussekatter. Det gled visst ner ett par stycken efter baket. Bullar är ju som godast att äta när de är nygräddade.
 
 
Mindre roligt med dagen är att halsen under eftermiddagen börjat göra ont o ch känns tjock. Även Olle är förkyld och har ont i halsen så det här är inte helt otippat. Jag hoppas lite sömn kan råda bot på halsen för någon sjukskrivning har jag inte lust med igen..
/ Lina /

Kalashelg

 
Vilken underbar helg jag haft med kalasnde men shit så trött jag är nu. Min kropp är helt skakig och jag tror det beror på att jag i stort sett bara ätit massa socker idag och inget nyttigt alls och det var samma visa igår. Då hade jag tjejerna här på middag och medan vi var här var grabbarna hos Karl-Adam och badade tunna. Hjärtat ovan är en av flera presenter jag fick av mina fina vänner. Det gjorde sig perfekt i hallfönstret och ger ett mysigt sken ifrån sig! 
 
Tårta med sockerkaksbotten och marrängtäcke
 
Idag har familjen varit här på kalas och jag har blivit överöst med fina presenter. Jag överöste i min tur mina gäster med godsaker. Tårta, kladdkaka med kokostoscatäcke och mandelkakor med saffranssmak. Tårtan är en gammal favorit mamma brukar göra vid födelsedagar och jag lyckades lika bra som henne måste jag säga ;-) Det blir så gott med det krispiga från marängen! 
 
Sätta på och stänga av stereon och snurra på volymsnurran kan roa denna killen i evigheter ;-) 
 
Rasmus var trött och lite blyg när han kom när det var så mycket nya ansikten men efter ett tag mjukande han. Tyvärr blev det inget lek och bus med Astrid för hon, Anna och Adis är sjuka och fick stanna hemma. Så tråkigt men det är sådant man får räkna med i dessa sjukdomstider. Det kan vara så att bacillerna spridit sig vidare för både Olle och Karin känner sig hängiga och Olle har sovit sedan gästerna gick hem. Jag känner mig heller inte helt bra men det är nog snarare på grund av en näringsfattig helg. Det är i alla fall vad jag vill tro för imorgon har jag semester och den dagen vill jag då inte byta ut mot en karensdag!! 
 
Jag är allt annat än sugen på mat men jag ska trots det fixa mig något med mycket proteiner som varit en bristvara i helgen. En tonfisksallad med kokta ägg och bönor får det nog bli! Det känns lagom lätt och dessutom gott :-)