/ Rod /

Mögel

Rod med en trut från dagens sjöfågeljakt
 
Jag laddar inför corepasset som börjar vid sju. Det är så himla roligt att ha pass i föreningen för alla är så glada och tacksamma över att Anna, Maria och jag gör att det överhuvudtaget finns någon gruppträning här ute på vischan. Närmast är annars Träningsverket i Sörping och det kostar multum. Helt sjuka priser men så är det när det inte finns någon stor konkurrent på samma ort! En lördag i november och december ska vi på träningsevent och det tror jag blir inspirerande. Och jobbigt! Det blir mycket träning på en dag men det är bara rooooligt! 
 
Som jag trodde blev det inget garderobsrens men jag har gjort något annat som behövdes, skurat väggarna och golvet i vårt snuskbadrum. Jag har ju berättat förut att det inte är tal om någon ventilation överhuvudtaget och att det ständigt är fuktigt där inne. Mögel på väggar och i skarvarna i plastmattan. Uäähhh! Stänger vi dörren efter vi duschat på kvällen så är det fortfarande imma på fönster och spegel på morgonen. Hade vi varit ägare till huset hade badrummet varit urblåst för längesen men så lätt är det tyvärr inte och vår hyresvärd valde ju att låta badrummet vara som det är trots att han blev rekommenderad att renovera det innan vi flyttade in. Jag vet inte om man kan kräva att han gör något åt ventilationen?! Mögel är ju knappast bra för hälsan.. 
 
Medan jag skrubbade väggar och golv och därefter städade resten av huset apporterade Rod trutar i skärgården. Oturligt nog skulle han apportera en som verkade död men som när han kom fram bet Rod. Vår lilla hund är ju inte den mest tuffa i psyket så han blev livrädd och vägrade apportera mera och det är inte likt honom. Han simmade ut till fåglarna men vände när det var dags att ta dom. Guppandet i vattnet gjorde väl att det såg ut som de levde. När Olle och Rod kom hem tränade vi ett par apporter i trädgården i förebyggande syfte och då gick det som tur var bra och nästa gång kastar han sig förhoppningsvis i vattnet och apporterar som han alltid gjort. Lilla hjärtat, det är inte lätt att vara en liten fjant ;-) 
 
 
/ Lina /

Morgonwalk

Härlig höstmorgon // Gårdagskvällens middag - fisksoppa med saffran
 
Min morgon startade med en 5 km promenad innan frukost. Skön start på dagen och särskilt med tanke på den fina höstmorgonen. Äntligen lite sol! Olle och Rod gick upp flera timmar före mig och åkte till skärgården för sjöfågeljakt. Om det inte vore för att jag prioriterade sömnen så hade jag följt med för det är underbart att vara i skärgården när morgonen gryr. Speciellt en sådan här morgon då solen strålar. 
 
Min söndag ska jag ägna åt hemmapyssel. Tvätta, städa och så kanske jag tar tag i den där garderobsrensningen. Känner jag mig rätt så lär det inte bli av för fy så trist! Till kvällen har jag corepass och sedan hade den här helgen susat förbi. Tänk om helgerna var tre dagar istället för två, det vore nåt det! 
 
Jag kan meddela att jag inom en snar tid troligtvis får Photoshop till Macen. Wiie! Just nu har jag inte tillgång till PS alls för min PC är i det närmaste död. Det började med att jag skulle fixa en grej i PS som hängde sig gång på gång och nu när jag startar upp PC:n så hakar den upp sig i ett läge och kommer inte vidare. Skitdator!
 
 
/ Lina /

Regn...

 
Ledig helg betyder.. regn!? Likt förra helgen har den börjat likadant med spöregn. Framåt eftermiddagen ser det till och med ut att kunna bli åska. Just nu ångrar jag att jag inte klev upp när jag vaknade vid 7.30 och gick den där morgonpromenaden jag funderade på. Då var vädret ganska fint men tröttheten tog över och jag somnade vidare ett par timmar till. Visserligen väldigt skönt det också.. 
 
Jag och bästa Yasmine
 
Igår hade vi en supertrevlig kväll på Enoteket. God mat och trevligt sällskap är en bra kombo :-) Innan vi gick till restaurangen var vi på kliniken och tittade på gamla bilder från den blivande pensionärens yrkesliv och hittade på lite annat roligt. Jag hann även med en shoppingrunda de där timmarna jag skulle slå ihjäl och jag hann inte ens gå hem till Yasmine. Hoppsan då! Två koftor, en långärmad tröja, två t-shirts och hårolja från Moroccanoil var vad jag köpte. Nu behöver jag bara göra en rensning av garderoben för det finns så mycket skit som jag inte använder..
 
Idag ska vi åka och handla och jag ska även se om jag kan få tag på en ergonomisk kudde. Jag sover inte alls bra om nätterna och vaknar med ont i nacken. Inte bra! Och särskilt inte nu när jag har ett yrke som frestar på nacken. Ikväll ska vi bara var hemma och mysa och göra den goda fisksoppan med saffran. Perfekt middag när det är höstrusk ute!