/ Lina / Nära och kära /

Söndag

Världens bästa mamma 
 
Imorse ringde klockan strax efter sju. Efter att jag fixat till mig, druckit en kopp kaffe och ätit en stadig grötfrukost satte jag mig i bilen mot Linköping, redo för en dag på jouren. Mitt allra första pass där men inte det sista med facit i hand. Dagen gick undan och flöt på bra. Lite efter klockan 15 var vi färdiga så trött i huvudet åkte jag till US och hälsade på min lilla mamma som ligger inlagd för bukspottkörtelinflammation. Inget roligt tillstånd och inget roligt alls att se henne ha ont. För att se det positiva i skiten så kom det i alla fall ett par veckor innan jul så hon slipper att vara inlagd då. Det finns inget annat än att vänta ut inflammationen nu och därefter ska gallblåsan eventuellt opereras bort. En eländig höst och vinter för vår familj så nu får det vara nog med tråkigheter efter det här!
 
Nu ska vi värma på lite glögg och mysa ner oss i soffan innan det är dags att sova. 
 
/ Lina /

Julstök

Tove och jag, julfina inför julbord och julshow med jobbet igår!
 
Här doftar det gott av såpa och nyskurade golv. Så snart jag klev upp imorse och hade varit ute med Rod tog jag städvarvet. Snart ska jag gå in på rond två och julpynta men först ska jag gå på julmarknad uppe i Prästgården med Emma. Skulle även behöva åka en sväng till stan och inhandla något nytt till fönstrena i vardagsrummet men det får bli i eftermiddag isf. Är lite trött på de vanliga, klassiska vita adventsljusstakarna som dessutom ger ifrån sig väldigt lite ljus jämfört med fönsterlamporna. 
 
Igår hade vi en trevlig kväll på Grand där det bjöds på ett enormt julbord och en bra julshow. Jag gick hem till Tove efter jobbet där vi gjorde hos fina och drack glögg för att komma i stämning innan vi åkte ner och mötte upp alla arbetskompisar. Jag skjutsade hem Tove runt 22 så det blev ingen helkväll. Hon jobbar extra i Finspång idag och skulle upp tidigt. För min del blir det tidig uppstigning imorgon då jag ska hoppa in och jobba jouren i Linköping. Det krisade ihop sig med assistans så jag fick frågan igår. Det blir nog skoj. Tycker ju att jouren är rolig och jag kommer dessutom arbeta med en tandläkare som jag tycker om att jobba med.
 
Dags att fixa till sig inför julmarknad!
/ Lina /

Första stjärnorna

 
När jag kom hem från jobbet satte jag upp två julstjärnor för att komma i lite julstämning. Den är i det närmaste obefintlig men den infinner sig nog vartefter. Längre än så i pyntandet har jag inte kommit och resten åker fram på lördag. Imorgon efter jobbet ska vi gå på julshow och äta julbord på Grand med jobbet.
 
Igår hade tid hos specialisterna med min framtand som håller på att resorberas. Anledningen varför är omöjlig att veta men troligen beror det på att tanden utsatts för ett trauma någon gång under min uppväxt. Jag har dock inte en aning om vad jag gjort så inget finns anmält till försäkringsbolaget och jag får bekosta kalaset själv, ca 20 000 kr. Kuuuul! Min snälla mamma, pappa och farfar gav mig ett bidrag i födelsedagspresent och det var väldigt tacksamt! I mitten på januari ska tanden opereras bort och det kommer att dröja 5-6 månader innan de kan operera dit implantatskruven och därefter ytterligare ca 3 månader innan jag kan få själva kronan. Det blir lång tid med en tillfällig ersättning. Fan vad det här är surt men vad är väl en sketen liten tand egentligen. Det hade kunnat vara mycket värre och jag vet i slutändan att det kan bli ett väldigt fint resultat när implantatkronan är på plats. 
 
Nu är det dags att byta om till träningskläder och sedan åka bort till gympasalen och bränna av det med alla härliga deltagare. Idag blir det ett pyramidpass som kommer svida gött i ben och rumpa!