/ Foto - barn /

Lilla charmtrollet Nova

 
Idag har jag inte bara haft en, utan två små godingar här hemma. Först ut var Lejla 8 månader. Det var planerat sedan innan och vilken liten glad unge alltså. När vardagsrummet ändå var i ordning för fotografering så passade jag lite oplanerat på att knäppa av ett par foton på Nova när hon och Anna ändå kom förbi för en promenad. När jag fotograferade Nova senast kunde hon inte sitta ännu så fokus var lite sittbilder och ja, den ungen är heller inte särskilt svår att charma. Se och njut. Hon är först ut! Jag älskar alla fotona men fjärde fotot är jag lite extra kär i. Lilla busunge. Hon ser ut att tänka: "Nu drar jag, tjarå".
 
/ Hälsa och träning / Lina /

Nedräkning

Imorgon är det exakt fyra veckor kvar till Gran Canaria och nu har nedräkningen börjat på riktigt. Fy fan så skönt det ska bli! När resan bokades i november kändes det väldigt långt borta men plötsligt är det inte många veckor kvar. Tiden till vi åker kommer nog gå fort. Jag har mycket foto inplanerat på helgerna och först ut är min grannes 8 månader gamla tjej som ska fotograferas imorgon. Sedan ska Majken 1-årsfotograferas en helg och Tessan och jag ska styra upp en "Smash the cake". Det blev så lyckat med William så det ska bli kul att göra det igen. Ytterligare en barn/bebisfotografering ska göras innan jag åker så min nya kamera får gå varm. Så roligt!!
 
 
Efter jobbet åkte jag ner till Liljeberga för stalltjänst. Karin skulle iväg så jag ryckte in och Tessan och barnen kom förbi och hälsade på hästarna. Majken var väldigt fascinerad av de fyrbenta och blev alldeles till sig. "Pratade" som aldrig förr och hoppade av upphetsning i famnen. När jag kom hem igen tog jag ett varv med dammsugare och nu precis har jag avslutat ett pass á la tabata jag snabbt improviserade ihop. Allt gjorde jag i tabataintervaller förutom övning 3.
 
1. Snabba fötter på stället
2. Knäböjshopp + hantelpress
3. 4x12 höftlyft med 22,5 kg skivstång
4. Kettlebellsving + flyes
5. Utfall med 22,5 kg skivstång (vartannat ben)
6. Bicepscurl + tricepspress med hantlar
7. Rak planka + sidoplanka
 
Ett skönt helkroppspass! Nu ska jag hoppa in i duschen innan det är dags att börja med kvällsmaten. Här blir det rotfrukter i ugn, fläskfilé och en supergod kall sås till det på bla turkisk yoghurt, färsk basilika och soltorkade tomater. Fredagskänslan är den bästa!!
/ Lina /

Tisdagar i mitt hjärta

Två favoriter häromdagen
 
När klockan var 12.30 stämplade jag hemåt för dagen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: jag älskar mina korta tisdagar. När jag kom hem slängde jag ihop en smet havrescones och medan de gräddades gick Rod och jag ut och skottade snö. Rod var visserligen inte till så stor hjälp mer än trevigt sällskap ;-) Tung j-vla blötsnö var det att skotta. Såå onödigt att den här skiten skulle komma igår för nu dröjer det väl inte förrän det fryser på och åter igen blir isgata överallt. Imorgon är det exakt en månad kvar till jag slipper allt var snö och slask heter för en vecka. Längtar som en tok! Skottningen var jag klar med lagom till sconesen var färdiga att ätas och de avnjöt jag till en soppa. Nu har jag precis druckit en kopp kaffe och ligger jag på soffan under en filt och kurar. Om någon timme kommer Emma hit och då ska Rod och jag ut och pulsa i snöslasket med henne. Ett bra avslut på denna lediga tisdageftermiddag!