/ Hem/inredning /

Inredningsdetaljer och Ullaredsfynd


Lampfot, lampskärm och blomkruka från Ullared


Även ljusstakarna är från Ulla men de köpte jag inte denna gång


Älskar mina gardiner från Ellos!


Triss i änglaburkar. Ännu inte fyllda med något men jag ska fylla dem med goda lösteer är tanken


Kruka från Ullared. 20 kronor tror jag den kostade. Bakom skymtar en fin ängel jag fått av Linda i klassen :)


Inflyttningspresent från mamma och pappa


Köksfönstret. Den fina ljusstaken fick jag av Frida och Emil. Jag har redan tröttnat på orkidéerna och ska köpa något mer grönt när de dör för jag borde lyckas ta livet av dom förr eller senare. Det brukar inte vara något större problem när det gäller kombinationen Lina och blommor. 

Inte mycket jul att tala om mer än några små tomtar men allt syns såklart inte. Ljusstaken står i andra köksfönstret och uppe på vitrinskåpet står mitt söta luciatåg från Lisa Larsson som jag fått av farmor och farfar. En ny julstjärna ska jag köpa till hallfönstret och adventsljusstaken ska jag fixa någon dag här framöver. Jag måste bara plocka tjock, grön mossa. Fatet blockljusen ska stå på är även det från Ullared.

Det här med julpynt hade nog varit annorlunda om det inte vore för att vi precis kommit iordning här hemma. Det fanns mängder med julgardiner i Ullared men jag hoppade det. Det får bli till nästa år istället och då blir det nog lite mera juligt över huvudtaget.
 

/ Shopping /

MyshoodDen här hooden är ett av mina favoritfynd i Ullared. Hög krage och supermysig. Bäst av allt är att jag endast gav 139 kr för den. Den fanns i både vitt, grått, svart, marinblått och brunt men jag valde den rosa. Stark färg behövs i vintermörkret! Spegeln ska inte stå på golvet men ännu har vi inte kommit så långt att den fått sin plats på väggen. Vi har fått låna den av Karin som har två för hon får inte plats med den andra. Hon har gjort dom själv och satt in spegelglas i gamla fönster. Hur fint som helst!

Nu har hyresvärden varit här och gissa vad som orsakade stoppet.. inget mindre än papper. Mig veterligen har jag inte använt mer än vanligt när jag varit på dass och efter samtal med Olle så dementerar han det också hehe. Antagligen är rören gamla och pappret har fastnat där ledningen delar sig och därefter har det samlat på sig mer och mer papper. Och läckan som visat sig i vardagsrumstaket då? Hyresvärden hade en tes om att det är ett pyttelitet hål som inte märkts av när avloppet varit fritt men att det nu när det satte igen sig sipprat ut vatten. Vi ska avvakta och se om det torkar ut, annars måste badrummet göras om. Och det var visst inte bara att göra om som jag trodde..

Bröderna som äger huset vill inte ha badrummet på övervåningen och har i sånt fall planer på att ta utrymmet i garderoben i vardagsrummet + skafferiet (buhuu) som ligger vägg i vägg och göra en liten toalett här nere. Det andra alternativet är att blåsa ut köket, bygga ut huset och göra både nytt badrum + kök. Det låter ju great men hyran lär inte förbli vad den är och en av anledningarna till att vi valde att hyra det här huset var just för att hyran är väldigt bra så nu hoppas jag nästan att vi får behålla vår snusktoa. Fläcken i taket går lätt att måla över. Det får bli som det blir helt enkelt.

/ Pållarna /

Galoppa

Imorse efter frukost åkte jag till Liljeberga där jag möttes av tre små yrväder i hagen. Särskilt den ena och det var såklart Adele. En lerig sådan så efter en lång rykt gav vi oss iväg ut. Ska jag beskriva henne med ett ord blir det PIGG. Vi red till ett ställe där det finns en lång sandbana för travhästar och där vi galopperade. Sjukt roligt och härligt tyckte vi båda och Adele förvånade mig med enbart en bakutspark och inget mer. Jag väntade något annat när jag såg henne i hagen ;) Det var dock tempo på galoppen..Lite senare tänkte jag lägga upp några foton på mina favoritfynd jag köpte i Ullared men först ska jag ägna mig åt skoljobb. Hyresvärden borde dyka upp någon gång snart också. Hmm, får se vad han säger om den fina, fuktiga fläcken i taket. Badrummet är verkligen inte fräscht och vi önskade renovering innan vi flyttade in men det var ju inget fukt så det blev inget av. Nu kanske det blir ändå. Trist att vara utan toa och dusch under en tid men jag tror nog våra små grannar kan ställa upp och låna ut sin toalett under tiden om det måste renoveras.