/ Lina /

Influensa och lunginflammation

 
Och så var 2017 års sista dag kommen och jag hälsar den välkommen från sjuksoffan. Jag är långt ifrån frisk men så mycket bättre än vad jag var för ett par dagar sedan. I fredags ringde jag till Vårdcentralen efter att Emma näst intill tvingat mig. Och tur var det! Jag tänkte att det "bara" var influensa som snart går över, hon tyckte det lät precis som hennes kollega som gick med samma symptom där det visade sig vara lunginflammation. Och ja, Emma hade rätt. Mycket riktigt har jag lyckats dra på mig det också. Influensa + lunginflammation är ingen kombo att rekommendera. Idag är första feberfria dagen sedan i tisdags. Tempen är förhöjd men ingen feber så nu har penicillinet börjat göra sin verkan. Rosslig, hostig, tungandad, ont i lungorna, genomförkyld och ont i bihålorna men bara det att slippa febern gör tillvaron så mycket lättare att hantera och nu känner jag att det har vänt! 
 
Trots mitt tillstånd är vi välkomna bort till Jacob och Sara och firar in nya året som planerat. Om jag orkar hålla i ända till tolvslaget återstår att se men bara det att komma utanför husets väggar ska bli såå skönt. Det finns ju en soffa även hos dom att vila på. 
 
2018 lär starta lite segt men sen ser jag fram emot ett förhoppningsvis FRISKT år! 
 
GOTT NYTT ÅR!! 
/ Lina /

Sammanfattning av senaste tiden

 
Veckorna bara springer iväg och här inne ekar det tyst. Det är bara få dagar kvar på 2017 och återigen undrar jag vart ytterligare ett år tog vägen. Det har varit två fina sista månader det här året. Kunde dock önska mig en bättre avslutning för i tisdags insjuknade jag med dunder och brak i influensan. Från att på morgonen ha tränat med Anna för att bara timmar senare vara helt däckad. Influensan är precis lika hemsk som jag minns den från när jag fick den när jag pluggade i Karlstad 2011. Feber, muskelvärk, huvudvärk, brännande smärta i lungorna och halsen, hosta. Olle försöker hålla sig på avstånd så gott det går och än så länge är han frisk. Jag hoppas såklart att vi ska kunna fira in nya året med Sara och Jacob som planerat men vi får väl se hur det blir med den saken. 
 
Eftersom det var så länge sedan jag uppdaterade följer en liten sammafattning med lite smått och gott från de senaste veckorna.
 
När jag kom hem från Gran Canria var Emilie med familj här och firade mig. 
 
I början på demceber käkade vi middag på Ghingis i Lkpg med David, Heidi och Emma. En dag bakade jag saffransbullar och sedan fastnade Rod på ett par foton i vanlig ordning. 
 
 Julbord med jobbet och firande av mig. Mina kollegor vet vad jag vill ha ;-)
 
 Julmingel hos en annan klinik i Norrköping. Där bjöds det på smörrebröd istället för julmat. Supergott! 
 
 Lunchdejt med Tove, Frida och Walter
 
 Enligt tradition - Idolfinal och tacos i Lkpg. William är en riktig liten krambjörn när han sätter den sidan till! 
 
 Adventsfika hos Maria och Erik
 
 Luciamorgon på Friska Tänder. 
 
 Ett av många träningspass med Anna. Nu står gymmet på Viby klart! 
 
Förra söndagen vaknade vi upp till riktig vinterkyla. Synd att den kylan inte fick hålla i sig fram till julafton! 
 
 Julmys med Emma. Jag hade gjort saffransscones och bjöd även på pepparkaksbollar, samtliga recept från ptbyemma. Glögg, te, pepparkakor och godis var annat som vi njöt av. 
 
 
Jag har börjat se på "Vår tid är nu" så det är väl vad jag ska sysselsätta mig med idag när jag inte sover. 
/ Resor /

Ännu en fantastisk resa..

 
.. med mina lika fantastiska Ida. Snart firar vi 20 års vänskap och det trodde vi nog inte när vi såg varandra första dagen i 7:an. Våra kassa mattetest placerade oss i samma mattegrupp och där började en vänskap som kommer att vara förevig. Vi hade givetvis en underbar vecka på Gran Canaria och att fira födelsedag där kan jag gärna göra igen. Lite härligare med ljus och värme än grått och ruggigt som det vanligtvis är.  
 
Nedan följer ett par kollage med foton från vår vecka.
 
Varje morgon gick och sprang om vartannat en 8 km lång promenad med vyer som dessa. Sanddynorna är så vackra och det är som en liten öken. Några morgnar hann vi ner till havet så vi fick se solen gå upp. 
 
 Soluppgång x flera och längst upp till höger solnedgång.
 
Att få sätta sig här och njuta av en frukostbuffé med allt man kan tänka sig efter vår morgontur - oslagbart. 
 
Hotellområdet var jättemysigt och hit kan jag verkligen tänka mig att åka igen. Två stora poolområden med gott om solstolar. Ingen solstolshets på morgonen där solstolarna blir paxade redan innan solen gått upp. Lägenheten hade två våningar med kök på nedre våningen och sovrum, badrum och en liten balkong på övre våningen.
 
Lite blandade foton. 1. Ida tar det här med solkräm på allvar :P 2. Ett par träningspass blev det under veckan och jag saknar redan att få träna i bara shorts och linne. 3. Hotellområdet. 4. Ännu en soluppgång. 
 
 På min födelsedag blev jag uppvaktad med sång och kaffe på sängen av Ida och ett kort på två "parhästar" för det var precis vad vår mattelärare kallade oss hehe. Efter vår dagliga morgontur kunde vi i vanlig ordning njuta av frukost i den sköna morgonsolen.
 
Ganska otippat att mamma och pappa skulle vara med på bild på den här resan. Ni kan ana min reaktion när jag helt plötsligt hör ett par röster jag känner igen sjunga "Ja må hon leva" och där dyker mamma och pappa upp bakom en buske. Grundlurad om något. Jag anade verkligen ingenting trots att jag nu i efterhand förstår mammas luskande haha. Mamma och pappa kom ner på eftermiddagen dagen innan vi skulle åka hem så dom hade i princip bara kastat in sina väskor på sitt hotellrum och tagit en taxi till vårt hotell direkt. Mamma ringde innan och drog en nödlögn för att försäkra sig om att vi var vid poolen hehe. Jag blev verkligen SÅ glad! En riktigt rolig överraskning!! 

(null) 
Härliga dagar vid poolen! 
 
Det här kollaget får avrunda den här resan. Ida och jag! Vi är bäst på att vara vänner och på att resa tillsammans.