/ Nära och kära /

Sov gott Farmor

 
Igår kväll somnade farmor hastigt in. Älskade, fina, underbara farmor. Det kom så plötsligt. Den här dagen har varit väntad men jag trodde inte att det skulle ske så snart. Olle och jag åkte hem till farmor och farfar igår när vi fått beskedet för att ta ett sista farväl. Farmor var så fin. Hon såg så fridfull ut där hon låg i sin säng. Precis som att hon sov. Jag satt bredvid henne länge. Smekte hennes som vanligt lena händer och pussade henne i pannan och på kinderna. Tog till vara på stunden att vara nära. I hennes händer låg ett armband med texten Love you inristat på en evighetssymbol. Armbandet fick hon av mig och Emilie i början på året och samtidigt som hon fick det sa hon att hon ville ha det med sig när hon lämnat oss. Att nu aldrig mer få vara farmor fysiskt nära är en så vidrig känsla som får mitt hjärta att gå i tusen bitar. Mitt hjärta går även i tusen bitar för det tomrum som blir för farfar. I över 60 år har dom levt tillsammans och det är inte många dagar de varit ifrån varandra. 
 
Tack för alla fantastiska år med dig farmor. Du har verkligen alltid varit världens bästa farmor åt mig och Emilie. Så omtänksam och kärleksfull. Du kommer för alltid att vara älskad och saknad 
 
  
♥ ♥ 
/ Lina /

Vintertid

 
Denna söndag vaknade jag redan klockan 6.40. Den där extra timmen vintertiden gav utnyttjade jag väl och först kl 8 släpade jag mig upp och åt frukost innan Anna och Nova kom hit vid 9. Vi gick en promenad i det fina höstvädret och avslutade med en kopp kaffe och en bit choklad inne i värmen. Solen visade sig inte många timmar så det var skönt att hinna med att njuta av den en stund. Nu är det grått och blåser ute och på spisen står en linssoppa och puttrar, snart färdig att ätas. Passande mat en ruggig höstdag. 
 
Resten av dagen är utan planer. Mina ben är d.ö.d.a efter gårdagens pass på gymmet så idag är det helt klart vilodag från allt vad träning heter.
/ Lina /

Salta mandlar

Ser fram emot att prova denna nyhet ikväll!
 
Idag var jag äntligen tillbaka på gymmet efter två sjukdomsveckor och benen skakade när jag gick därifrån! Det var gött att få använda musklerna till lite mer än att gå uppför trappan eller till brevlådan som mest. Igår tränade jag överkroppen här hemma efter jobbet. Otroligt skönt att kicka igång cirkulationen efter många timmar liggandes på soffan. Efter mitt träningspass igår tog jag fram bakmaskinen och satte en pizzadeg. Pizza till fredagsmiddag var inte fel och det blev en riktig hit att ha pepparsalami på som vi provade igår. 
 
 
Efter gymmet åkte jag hem och fyllde på med en brakfrukost som jag åt till ett avsnitt av Dexter. Nu har jag plöjt igenom hela säsong 2 också och är redo att ta mig an tredje säsongen. Den serien är verkligen beroendeframkallande så jag vet vad jag kommer att göra gråa, dystra dagar när vädret inte lockar till så mycket annat än innemys framöver. 
 
Nu ska jag kika på något att slänga ihop till middag.