/ Hälsa och träning / Lina / Nära och kära /

Julen 2016

 
Julafton 2016 är förbi och det blev en fin dag med våra familjer. I vanlig ordning började dagen med julfrukost i Liljeberga och det följdes av tomtebesök, julklappsspel, stallmys och lunch. Därefter hem och landa lite för att en stund senare åka vidare till Linköping där ungefär samma procedur återupprepades. Inga hästar dock och julbord istället för julgröt. I Liljeberga hade jag tur i spelet och kammade hem flera paket medan det i Linköping blev ett paket. Termos med tillhörande termosmuggar, te och pocketbok, äggkokare, hjortronsylt och chokladpraliner. 
 
 
Karin och jag var inne och tränade en sväng i förmiddags och det blev ett grymt sista pass för året på R2P. Explosivt med tunga böj och hipthrust på slutet. Med en rejäl kolhydratladdning från gårdagen så satte vi nytt PR i knäböj båda två. Ja även i hipthrust för där har jag aldrig provat att maxa men 110 kg fixade vi båda två. Mer hade vi klarat men vi sparade oss till ett slädrace som avslutning. 
 
 
Ikväll har vi varit i Holmetorp och käkat fisksoppa. Lika gott som alltid! Nu ska vi strax gå och lägga oss. Klockan ringer tidigt imorgon. 7.15 ska jag hämta Ida i Norrköping och då styr vi bilen mot Arlanda. Helt galet att vi om lite mer än ett dygn befinner oss i Thailand om flyget går som det ska. Två veckor från Olle och Rod och första nyåret utan dom. Kommer sakna dom massor men att sakna är också nyttigt ibland. 
/ Hälsa och träning / Lina /

Min sista dag

Tove och Lena - två av de jag kommer att sakna mest!
 
Dan före dopparedan. Min sista dag på Sparven. Det var en konstig känsla att göra allt en sista gång. Overkligt som jag skrev igår. Jag grät en skvätt i Toves famn, annars var det inte mycket tårar på jobbet idag. De kom istället i en strid ström i bilen på väg till R2P. Lite som att det overkliga blev verkligt men det var skönt att få gråta av sig, möta upp Karin och dra av ett riktigt skojigt lekpass.
 
 
Vi började med lite akrobatik och jobbade vidare på vår specialare som vi var såå nära att klara idag. Fasen att den sista finishen ska vara så svår! Därefter körde vi löpning i bungylina ett par omgångar, längdhopp, tunga marklyft, en cirkel med fyra övningar och slutligen slädstafett. Sammantaget blev det ett tufft pass och cirkeln och slädstafetten tog verkligen musten ur mig. Shit så jobbigt.
 
Ikväll har vi varit en sväng bort hos Håkan och när vi kom hem kom grannen över på glögg och lussebullar. Nu har jag slagit in alla julklappar och vi är redo för julafton. Sängen väntar att det dröjer nog inte många minuter förrän John Blund har mig i ett grepp. Så himla trött!
 
God Jul till er alla!!
/ Lina /

Tårfyllda dagar

 
Jag vet inte hur många gånger min ögon fyllts med tårar de här dagarna. Idag gjorde jag min sista dag i Hageby och jag fick en fin blomma som tack för min tid här för att jag ställt upp och gjort saker även utanför projektet när det behövts. Även fast det är ett beslut jag tagit själv är det så himla sorgligt med alla dessa hejdå. Jag går från något väldigt bra till något (förhoppningsvis) väldigt, väldigt bra. Imorgon gör jag min sista dag på Sparven och det känns overkligt. Mitt första jobb som tandhygienist. En väg som började lite krokig med alla nackproblem men som med tiden rätats ut. Det är "tack vare" nacken jag började att styrketräna och det skulle jag ju aldrig vilja vara utan idag så bra som det får mig att må. I slutänden finns det nog en mening med allt..
 
Nu tar jag med all fantastisk erfarenhet åren inom Folktandvården givit mig och skapar den bästa tandhygienistvården en patient kan tänka sig på Friska Tänder Söderköping. Tillsammans med Frida kommer det att kunna bli verklighet. Hon har fullt förtroende för mig och det förtroendet är ömsesidigt. Vi kommer att bli ett riktigt grymt team tillsammans med övrig personal på kliniken!
 
Hur som haver. Mitt i alla hejdå har jag styrt med julklappsfix. Barnen får klappar från tomten och vi vuxna kör julklappsspelet i vanlig ordning. Det räcker gott och väl. Fy tusan när man rände runt på stan och skulle köpa klappar till alla i familjen. Ändå var det jag som ville hålla kvar i den traditionen. Det här är tionde året med julklappsspel och det är det bästa vi gjort. Det här med att gå i affärer har också ändrats med åren. Tidigare bekom det mig inte att det var trångt, varmt och långa köer men idag skyr jag julhandeln som pesten. Det är som att all inspiration försvinner så snart jag sätter foten i en affär. Tacka vet jag internet. Där är ett par av årets klappar inhandlade.
 
 
Imorgon när jag kramat alla hejdå ska jag åka till R2P och träna med Karin. Vi ska köra ett lekpass och göra lite vad som faller oss in och det är nog precis vad jag behöver just då. Inviga mina nya skor som satt som ett smäck. Till kvällen åker vi till Håkan. Kanske spelar lite spel, äter gott. Ja det vanliga dan före dan. Nu ska jag lägga ifrån mig burken och se dagens avsnitt av Selmas saga.