/ Hälsa och träning / Lina /

Pyramidintervaller

 
Tidigare idag surfade jag in hos en av mina favoriter inom bloggvärlden, Emma. Jag tror att jag nämnt henne förut. Hon delade med sig av ett inlägg fyllt med hemmaträningspass. Perfekt så här i sommartider då det lockar mer att vara ute än att stänga in sig på ett gym efter jobbet. Min plan är att besöka gymmet imorgon innan jobbet och eftersom jag hade en hel vilodag igår lockade ett träningspass idag. Vad passade då inte bättre än att kika in hos Emma och få ett smörgåsbord med träningspass serverat. Med tanke på att det blir styrka imorgon valde jag att prova pyramidintervaller och det var gräsligt jobbigt. Passet var upplagt så här:
 
Uppvärmningsjogg ca 10 min. Intervallerna ska göra dig riktigt trött men du ska ändå sikta mot att hålla ett jämnt tempo genom varje intervall. Vilan i sin tur består av aktiv gång/långsam jogg.
 
- Löpning 4 min
- Vila 1 min
- Löpning 3 min
- Vila 1 min
- Löpning 2 min
- Vila 1 min
- Löpning 1 min
- Vila 1 min
- Löpning 2 min
- Vila 1 min
- Löpning 3 min
- Vila 1 min
- Löpning 4 min
 
Avsluta med nedvarvning ca 5-10 min.
 
Dagens tips från mig till dig som vill få pulsen att stiga och endorfinerna att rusa. Det där med endorfinerna gäller väl framförallt efter passet för under tiden är det ganska plågsamt. Passet går ju även att korta ner och skippa intervallerna om fyra minuter. Jag tyckte det var lite svårt att veta vilket tempo jag kunde lägga mig i i de längre intervallerna eftersom jag i princip aldrig sprungit mer än 2 minuters intervaller. Fyra minuter är lång tid!
 
Nu ska vi in till grannen på tårtkalas och det kommer smaka extra gott efter det här intervallpasset!
/ Lina /

Tisdag

 
Tisdag. Jag var uppe med tuppen och tränade. Tuppen bokstavligt talat med tanke på att den väcker mig tidigt nästan varenda morgon. Runt 03.30-04.00 är standard. Är så innerligt trött på det. Jag känner att det egentligen är fel av mig att gnälla när jag inte gör något åt det men vad kan jag göra? Be grannarna göra sig av med tupparna känns ju inte riktigt som ett alternativ men att be dom ljudisolera hönshuset och mörklägga det ordentligt kanske vore något. Jag är HELT ok med att bli väckt från 06.00 men att få sömnen hackad från kl 03.30 flera gånger i veckan är ingen höjdare. Jag försöker intala mig att jag ska vänja mig vid galandet men just nu har jag svårt att tro det..
 
Hur som haver. Träningspasset gick bra och det gjorde även min halva arbetsdag. Tove, Frida och jag tog efter jobbet en spontan lunchdejt på Brödernas Café då vi alla slutade tidigt idag. Så snart jag kom hem tog Karin, Rod och jag en promenad med ett badstopp vid Hawaii. Vi blev kvar där en stund och njöt av lugnet innan vi vandrade vidare hemåt igen.
 
En fin ledig tisdageftermiddag som nu avslutas med soffhäng.
/ Lina / Nära och kära /

Rasmus 5 år

 Rik på kärlek! Världens bästa grabbar!
 
Hemma från 5-årskalas i Linköping som bjöd på glada barn, värme, glassbuffé och åskoväder. En riktig urladdning svepte över oss precis när vi fikat färdigt och hela vägen hem vräkte det ner. Till sist kom det, det där ovädret som vi först trodde skulle nå oss midsommarafton. Av oss fick Rasmus en stor uppblåsbar krokodil  att guppa omkring på när han är och badar i sommar samt en tröja (den på fotona ovan) och ett par shorts. Allt väldigt uppskattat. Stort hjärta i den lilla 5-åringens kropp.
 
 
Nu ses vi nog inte förrän om fyra veckor när vi åker till Västkusten. Förstå vad de där två vuxit sedan vi var på vår första familjetripp 2013. Då var William bara 5 månader och Rasmus nyligen fyllda 2. Älskade lilla farmor var också med och det var under den resan vi förstod att något kanske inte var som det skulle. Ett par månader senare opererade hon bort en hjärntumör men fanskapet kom tillbaka. Att farmor sedan fick sin önskan uppfylld med ännu en resa till Gotland sommaren 2014 känns underbart innan hon lämnade jordelivet i slutet på oktober..