/ Hälsa och träning / Lina /

Hundmat och Superset

 
Det har varit en skön lördag som i vanlig ordning började med grötfrukost framför Nyhetsmorgon. Jag var väldigt trögstartad men till sist tog jag mig iväg till stan. Rods mat var nästan helt slut och eftersom jag glömde köpa igår innan jag åkte hem från stan så var jag tvungen att åka in idag. När jag ändå var i stan passade jag på att åka förbi gymmet. Idag blev det ett superset pass med minutvila och det blev minst sagt ett jobbigt pass. 8-10 reps på varje övning. Det kanske inte är av så stort intresse för er att veta vad jag gjort men de är guld värt för mig att ha i arkivet och kunna gå tillbaka när inspirationen tryter.
 
Frontsquats + upphöjda splitböj
Hipthrust + Golv->tak
KB-sving + Rodd TRX
Armhävningar + Dips
Benlyft mage + Knäindrag i planka
 
Pumpade ur det sista med 10 burpees och även om det var nästan olidligt just då så var det så grymt skönt efteråt. Imorgon är det jag som tar en välförtjänt vilodag för på måndag är det åter igen dags för ett högintensivt styrka/puls pass á la moi.
 
Om två timmar ska vi till Maria, Erik och Ellie och käka. Jag fixar efterrätten och det blir inte helt otippat en fruktsallad. Yummi! 
/ Hälsa och träning / Lina /

Snart fyra veckor


Tjugosex dagar utan vitt socker. Ett par vita sockerkorn har väl åkt ner med exempelvis kaviar osv men jag har hållt mig borta från allt vad godis, kakor, bullar, chips, glass mm heter. Det har varit flertalet tillfällen då det bjudits på godsaker på jobbet men det har faktiskt inte ens varit svårt att stå emot. Det extrema sockersuget är borta och att göra den här vit-socker-detoxen efter julen har varit och är så gött. Både för kropp och knopp. Väldigt mycket knopp för mig som är en riktig sucker för allt vad sötsaker heter. Det är så skönt att bevisa för mig själv att jag klarar det. Varje helg har fruktsallad med vispad grädde varit standard. Ibland med en klick proteinpudding som ovan. Visst ger frukten mersmak för sötma men rent näringsmässigt är det ju aningens bättre än allt det jag hållt mig ifrån. Målet är fyra veckor vilket är uppnåt på söndag men bara för att det gått fyra veckor så ska jag inte ränna och köpa 1 kg smågodis. Kanske kör jag ett par veckor till? Jag får se. 
 
Helgen står för dörren och det blir garanterat ingen skidåkning denna helg. Vad hände? Vips så var snön bara borta och det på få dagar. Visserligen lika bra det så det inte töar och fryser på. Nu kan det få komma en omgång ordentligt med snö igen så jag kan få åka ett par kilometer till på mina skidor innan vintern är förbi. 
 
Veckan som varit har varit bra och det har mest varit jobb varvat med träning. Nu ska vi börja med kvällens middag och ikväll blir det hemmagjorda hamburgare. Mums!
/ Hälsa och träning / Lina /

En söndag

Söndagen är snart förbi och det har varit en söndag med lite av varje. Vi vaknade strax innan klockan 9 imorse och jag vet inte när det hände senast. Vanligtvis står ju klockan på 6 någonting när jag vaknar på helgerna. Efter frukost och lite fix här hemma drog jag in till gymmet och tränade veckans första och enda styrkepass. Böjen går riktigt bra nu, likaså höftlyften som jag kör på fotot ovan. Där är jag stark men när det kommer till marklyften så känns allt mest bara skit. Filip och jag ska träna tillsammans någon dag och då ska jag be honom kika på mig. Det kanske känns värre än det ser ut? Jag har sänkt vikten och ändrat till överhandsgrepp igen. På tyngre vikt kör jag mixat grepp (handflatorna åt olika håll) men det blir inget bra åt ena hållet med denna snea rygg. Karin hjälpte mig sist vi tränade tunga passet tillsammans men då hade hjärnan låst sig totalt och då gick inget.
 
Efter gymmet åkte jag och handlade lite inför långkoket som puttrar på spisen just nu. Jag gick in på Blomsterlandet i samma veva och fick med mig en monstera. Den gjorde sig fint i sovrumsfönstret bredvid en av lamporna jag köpe på GeKås. Gröna växter kan man aldrig få för mycket av!
 
Dags att skölja ur inpackningen som ger håret lite kärlek och kalla toner. Kan varmt rekommendera silverinpackningen från Davines för den med blond kalufs som gärna slår över i varma toner. Det vårdar och torkar inte ut håret till skillnad från vanligt silvershampo.