/ Lina /

Sommartid

 
Välkommen sommartid! Rod och jag har njutit ute i solen i flera timmar. Från morgonkaffet till lunchen och solen värmer så himla skönt. Ett par fräknar har kikat fram på näsan och kinderna och det är vårtecke. Olle är iväg och tränar lerduveskytte med ett par vänner och kommer hem senare i eftermiddag. Påskafton blev sammanfatningsvis en bra dag där nytta varvades med nöje. Mysfrukost, storstäd i källaren, ett varv in till stan, långpromenad och mys i soffan framför tvn med massor med godis. Vi firar inte påsken på något speciellt sätt men jag gillar den. För det första för den extra ledigheten den innebär och sedan känns det som riktiga startskottet på våren. Speciellt när den ligger så tidigt som i år. 
 
Påskpresent till stor.. 
 
.. och liten!
 
Härlig promenad men nu vill vi ha barmark och torrt så vi slipper smutsiga tassar!
 
 
/ Lina /

Påskledighet

Rasmus vill ofta gå istället för att åka vagn och idag gick han hela vägen till Trollskogen, lite mer än 1 km!
 
Min första dag på påskledigheten har gått i ett. Imorse styrde jag min lilla röda till Linköping. I helgen flyttar Emilie och Linus till sitt nya hus som Linus hållt på och totalrenoverat sedan mitten på februari. Arbetet är precis på sluttampen och nu är det städa som gäller. Eftersom det inte är den mest barnvänliga miljön åkte jag dit och var barnvakt till Rasmus och William ett par timmar. Vi tog en promenad till Trollskogen, en lektplats, och medan W sov gott i vagnen röjde R och jag runt. Efter bus och lek åt vi lunch och vid Rasmus lunchvila passade jag på att gå 5 km. W fick dock stanna hemma då för han hade nog vaknat mitt i annars. När jag kom tillbaka var han vaken och nyäten. Vädligt belåten med andra ord och när jag pratade med honom fyrade han av massor med leenden och fick fram små söta gurglande ljud. Så underbart med respons!
 
Lunch i sin enkelhet på köksbänken mitt i renoveringskaoset!
 
Lilla farbrorn och jag hihi. Växer så det knakar och väger numera 4,5 kg. 
 
Dagens middag, mmm!
 
I eftermiddag åkte dammvippan och dammsugaren fram när jag kom hem. Jag tog även tillfället i akt att städa på farstukvisten som mer eller mindre sett ut som en soptipp. Efter städ åkte vi till Holmetorp där vi ätit med familjen. Ingegerd hade gjort smörgåstårta och gud så god den var. Toppbetyg! Efter efterrätt och lite spel hade timmarna rullat iväg och nu sitter jag här. Väldigt trött så det är sängen nästa. Påskafton imorgon och dagen är än sålänge helt oplanerad! Jag skulle gärna se att solen tittade fram som den gjort de senaste dagarna när jag varit på jobbet men min önskan verkar inte slå in enligt klart.se. Typiskt att vädret ska slå om lagom till ledigheten.
/ Rod /

Rod 3 år

 
Grattis Rod på 3-årsdagen! 
 
Idag är det tre år sedan vi fick det glädjande beskedet att Rods mamma Sally hade fått 10 små friska valpar, sex hanar och fyra tikar. Nio veckor senare hämtade vi hem vår älskade lilla Streamside's Roadrunner Roderick från Norge. En liten brödlimpa på fyra ben. Idag är han är underbar och väldigt kärleksfull individ full med energi som har en matte och husse som älskar honom mer än något annat!
 
4 veckor

6 veckor
 
Världens bästa hund!