/ Hälsa och träning / Lina /

Veckan som varit

Ännu en arbetsvecka är till ända. Känns konstigt att vi redan går in i maj nästa vecka. Kortvecka och allt. Jag har tagit kompledigt klämdagen. Fyra dagars ledigt ska bli skönt och särskilt med tanke på att 1:a maj ligger på en söndag i år. Ruttet. Ja hela det här året är ruttet om vi ska se till helgdagar. Inte mycket att göra åt saken. Nästa år blir det bättre igen och året därpå kanonbra :-) 
 
Veckan har rullat på fort som vanligt. I vanlig torsdagsanda körde Karin och jag ett supersetpass efter jobbet igår och imorse var jag uppe innan jobbet och körde ett tungt pass. Kroppen var inte helt pigg för det så jag minskade ett par kg på vikterna.Gårdagens upplägg var detta:
 
1. Frontböj x 8 + Utfallsgång x 10 på varje ben
2. Sumosquats x 8 + Raka marklyft med KB x 10
3. Pullups x 8 + Rodd TRX x 10
4. Militärpress x 8 + Armhävningar på box x 10
5. Hängande benlyft x 8 + Båldrag TRX x 10
 

Tre set på varje övning, minutvila mellan varje set och även minutvila mellan varje superset-par. Allt är jobbigt men nr 3 och 4 är helt vidriga efter varandra. Det svider och bränner som eld i underarmarna av den mjölksyra som blir och det rabblas en rad fula ord under tiden. Rena rama självplågeriet känns det som då men efteråt far ett enda stort rus av enforfiner runt i kroppen och då är allt glömt. På torsdag kör vi igen!
 
Fredagkvällen har varit lugn. Jag jobbade till 16.30 och satte mig därefter i bilen till Sörping för att hämta ut ett paket. Så drygt när det inte går att välja utlämningsställe. E22:an mellan Nkpg och Skpg en sen eftermiddag innebär dessutom mycket kö men jag hade Tove i luren så det gick an. När jag kom hem hade Olle tänt grillen och en stund senare var vi mätta. Nu är det sovadags! I helgen får vi vedleverans så den torra veden som är kvar i vedboden ska ut = förmiddagsaktivitet. På eftermiddagen åker vi till Lkpg på kalas. Vi slår tre flugor i en smäll. Mamma och Linus fyllde igår och Olle fyller på måndag så det blir trippelt firande. 
/ Resor /

Gran Canaria 2016

 
Bättre sent än aldrig brukar det heta och det stämmer rätt bra in på det här inlägget. På torsdag är det 2 månader sedan Ida och jag reste till Maspalomas på Gran Canaria för att njuta av sol, bad och god mat under en veckas tid. Nedan följer lite foton från vistelsen och först ut är vår utsikt från balkongen. Så vackert med bergen. Vi hade en hörnbalkong så kikade vi åt andra hållet såg vi havet. Vi hängde vid poolen och det mysiga poolområdet varenda dag. Hotellet låg 3 km från stranden och trots att hotellet erbjöt shuttles till och från stranden låg vi aldrig där för det blåste halv storm. 
 
 
En sen eftermiddag tog vi en promenad till de välkända sanddynorna. Så otroligt vackert! Vi gick aldrig längre bort där växtligheten försvann och där det var mer likt en riktig öken. Det hade varit häftigt att se men det går fort när solen väl börjar gå ner så det hann vi inte med.
 
 
Något av det bästa med att vara på semester är att varje morgon få njuta av frukostbuffén. Vi åt helt galna mängder frukost för att äta en lite lättare lunch och därefter gå loss på middagsbuffén. Jag undrar hur många ägg jag sammanlagt åt under vår semestervecka egentligen. Säkert minst 3-4 stycken varje morgon i form av omelett och äggröra. 
 
 
En helt underbar vecka med en av de bästa. En Ida skulle alla ha i sitt liv! Vi får se när vi ger oss ut i stora, vida världen tillsammans igen men jag hoppas inte det dröjer alltför länge.  
/ Lina /

Modell för en dag

 
Idag blev det en kort arbetsdag med patienter. Efter ett par timmars jobb tog Tove och jag bilen till Linköping. Tillsammans med ett gäng kollegor från andra kliniker har vi fotograferats till Folktandvårdens nya hemsida som ska lanseras innan sommaren. Det blev mest foton "in action" med patienter. En posebild med Tove och en annan tjej där vi skulle se glaaada ut och vi log så mungiporna nästan fastnade i öronen haha. Det ska bli kul att se resultatet.
 
 När jag kom hem sken solen och långpromenad lockade men en sådan är tyvärr utesluten just nu. Jag har självdiagnostiserat mig med en slemsäcksinflammation i ena hälsenan. Det gör ont vid tryck och löparskorna med sin tajta hälkappa är den sko som gör mest ont just nu. Så drygt. Tryckavlastning och Voltarengel är det som gäller nu. Det gjorde ont i lördags när jag gick med Tove och Frida och till eftermiddagen tog jag ju ytterligare en långpromenad med Karin. Sammanlagt ca 14 km med ond häl. Inte så smart. Hoppas på snabb tillfriskning nu! 
 
Dags att fixa middag. Magen kurrar. Lite senare kommer ett inlägg med foton från Gran Canaria :-)