/ Lina /

Söndag

 
Söndagen startade med en morgonpromenad med Karin vid klockan 8. Bästa tänkbara start på veckans sista dag. Efter promenad åkte jag bort till Emma och tog en kopp kaffe. Vera var på sitt bästa på humör och ropade "Liiina" glatt när hon fick sig mig i dörrfönstret. Så söt! Bättre välkomnande kan man ju inte få. Liten börjar bli stor och munnen går i ett på henne. Det är inte så lätt att höra vad hon säger alla gånger men det kommer vartefter. Det viktigaste kan hon säga tydligt och det är Lina såklart ;-) 
 
I eftermiddag har vi hängt ett par timmar ute hos Håkan. Vädret har varit strålande och ett par fräknar har till och med ploppat upp på näsan som jag trodde hade sagt hej för i år. Lite skillnad mot gårdagens råa väderlek. Nu har jag tagit en långdusch och ska ställa mig och fixa kvällens middag, korvgryta. Det blir en lugn kväll på soffan innan det är dags att krypa ner och vakna upp till en ny arbetsvecka. Det är inte klokt att vi går in i oktober på tisdag..!
 
 
 
 
/ Lina /

Landstinget 150 år

Mina arbetskompisar Maria och Josefine som jag hängt med under dagen :-) 
 
Det har varit en riktigt kall dag på Tyska Torget i Norrköping. Det gjorde alltså inget alls att vara Långöra och få ha på sig en "mössa". Det gick åt! Kulturnatten pågår samtidigt så det har varit mycket folk i rörelse. Vi har delat ut ballonger, tandborstar, tandkräm och broschyrer och vår lilla monter har varit väldigt populär. Sockerutställningen förvånade många. Bara som exempel så innehåller en liten ask russin 10 sockerbitar, en drickyoggi 15, 50 cl Coca Cola 17, 25 cl Mer/Festis 10, en Risifrutti 11 och en msk ketchup 2 sockerbitar. 
 
Påpälsad men ändå galet frusen som Långöra! Glömde tyvärr sminket hemma så nos och morrhår fick jag vara utan!
Sött sovande Astrid-besök med Pippi och Herr Nilsson såklart 
 
Vi klockan 15 packade vi ihop våra grejer och nu är jag hemma sedan nästan 2 timmar tillbaka. Ikväll blir det en mysig hemmakväll. Käk med Karin och Jocke och därefter häng i soffan kan jag tänka mig. Sent lär det inte bli i alla fall för jag är såå trött. Det tar på krafterna att vara en frusen Långöra ;-)  
/ Lina /

Krock

 
Nu var det ett par dagar sedan sist. Min första vecka på heltid har gått bra. Nacken sköter sig men bröstryggen har varit desto värre de senaste dagarna och idag är den hemsk. Trots att jag hållt igång så är den skit just nu men jag vet att det går över så småningom och det får vara en tröst i det hela. Min fredag kunde börjat bättre. Hurtig som jag var satte jag mig i bilen 05.30 för ett tidigt morgonpass på gymmet innan jag började jobbet. I höstmörkret var lilla Råsi ute och sprang och olyckligtvis så krockade vi med varandra, därav bilden ovan. Rådjuret lade sig lämpligt vid vägkanten och som tur var dog det i princip direkt. Skärrad ringde jag polisen och anmälde viltolycka och när det var gjort så rullade jag vidare mot gymmet. Det blev ett kortare pass än tänkt men jag hann i alla fall med de övningarna jag absolut inte ville missa. Den svarta delen som sitter löst på bilden ovan lossnade på vägen hem men jag är glad att det inte blev värre skador. Hade det varit en älg eller ett vildsvin hade nog bilen varit i ett annat skick. Nu är den fullt körbar men det svider såklart lite när min lilla pärla bara är ett år gammal. Försäkringsbolaget täcker allt och jag slipper betala självrisk. Ja, vilken start på dagen. Resten har i alla fall varit bra och på jobbet har jag suttit i receptionen där det varit högt tempo från början till slut.
 
Ikväll blir det bara mys i soffan med god mat och andra godsaker. Imorgon ska jag hoppa i kanindräkten och vara Folktandvårdens maskot Långöra mellan kl 11-15. Landstinget fyller 150 år som jag skrev häromdagen så det blir lite lördagsjobb på Tyska Torget. Det känns dock ganska så intelligensbefriande att vara kanin och dela ut morötter till små barn ;-)