/ Hälsa och träning / Lina /

Min alldeles egna skivstång!

 
Min 30-årspresent från mamma, pappa och farfar har gjort hemmagymmet komplett. En skivstång med stora bumpervikter och en ställning tiIl. Lite som en nyförälskelse som står i garaget. I söndags påbörjade Karin och jag vårt nya schema Filip gjort åt oss. Tre pass/v; ett tungt, ett volym och ett explosivt. Idag var det dags för veckans tunga pass och att kunna utföra det hemma - underbart! Är så himla glad och det är som att en ny värld öppnat sig. I och med nya jobbet kommer jag att säga upp mitt gymkort på Fresh och den mesta delen av träningen kommer att ske hemma eller på R2P. Bara att klä sig efter väder men de dagar när det kryper ner mot -10 får nog skivstången vila..
 
Dagens pass kändes bra trots att jag har någon låsning (ellervaddetnuär!?) i bäckenet/ländryggen. Det blev lite bättre under helgen men jag tror att musklerna krampar lite av den träningsvärk jag har i ländryggen och därmed resulterar i det här. Tiden lär utvisa och blir det inte bättre får jag be Karin gå på filéerna och massera dom. Var lite tveksam till hur marklyften och böjen skulle kännas men det var inga problem och jag kände mig snarare bättre efteråt. 
 
I söndags körde vi först lite olympiska lyft och avslutade med att maxa i marklyft och pushpress. SÅ himla kul! Har aldrig maxat i dom övningarna tidigare och satte nu två nya PB. Fick sådant gött självförtroende efter att rätt så lätt ha pushpressat 42,5 kg och lade därför på 2,5 kg till för att pressa 45 kg. Hoppsan hejsan. Var lite för ofokuserad och säker på att jag skulle klara det så det slutade med att skivstången bara kom upp halvvägs, rullade ur min händer och föll ner bakom mig. Det kunde gått rätt illa om skivstången hamnat på ryggen men nu gick det tack och lov bra. Eftersom jag var så säker på att sätta 45 kg bad jag Karin filma ännu ett PB men det gick ju sådär och det blev ju ändå en rätt roligt film haha. Bättre lycka nästa gång!
 
 
Nu ska jag se slutet av finalen i "Hela Sverige bakar". 
/ Lina / Nära och kära /

Avtackning och 30-årsfirande

Nästan alla Sparvar samlade
 
Det har varit en händelserik helg. I fredagskväll landade vi på Östgöta Kök där jag och tre andra arbetskompisar skulle firas/avtackas pga flytt till annan stad, byte av jobb och pension. Vi fick själva vara med och laga vår 3-rättersmiddag tillsammans med kockarna. Jättekul att få kliva in i ett storkök och få arbeta med fina råvaror. Vi fyra gjorde förrätten och två andra arbetslag fixade huvudrätt och efterrätt.
 
1. Vi fyra som avtackades 2. Nahida, Helen och jag 3. Paula och Kasia 3. Helen in action
 
1. Jag gjorde majonäs 2. Nahida 3. Lisa lägger upp förrätten 4. Lena och Ann åkte på att skala potatis
 
Alla rätter som smakade underbart gott!
 
 Jag fick ljustråget ovan i present. Ljusstumparna är i magnet och går att flytta runt hur man vill. Jag fick ytterligare två stumpar men nu passade det perfekt med fyra stycken till advent. Älskar den! Tove känner mig ;-) 
 
Idag är jag förlamande trött efter helgens upptåg. Karin och jag ska in till stan och träna lite senare. Vi hade först tänkt åka efter frukost men jag trodde knappt jag skulle ta mig ur sängen så det var ett bra förslag från Kakan att åka efter lunch. Igår hade jag släkten här på brunch men det tar vi i ett annat inlägg. En fin födelsedagsvecka jag sett fram emot har nått sitt slut och det är både en känsla av lättnad och tomhet. 
/ Lina /

Ledig fredag

Otroligt vacker morgon
 
Om en stund ska jag åka in till stan men vad som väntar där vet jag inte riktigt mer än att jag ska tillbringa kvällen med mina arbetskompisar. Det blir en kombinerad avtackning och 30-årsfirande. Egentligen skulle jag jobbat till 16.30 idag men när jag fick reda på att kvällens aktivitet skulle ske idag tog jag ledigt. Imorgon kommer släkten på födelsedagsbrunch och det har blivit väl tajt att hinna förbereda för det i morgon förmiddag. Jag har bakat diverse bröd och bakverk under dagen och Olle ska fixa lite när jag är borta. Resten får förberedas imorgon innan gästerna kommer. Huset har även städats och lite julgrejer har åkt fram. Det är inte klokt att det är första advent på söndag!
 
Annars har första dagarna som 30 inte varit de bästa i mitt liv. I onsdags hade jag sådan jävlig magkatarr att jag fick åka hem från jobbet under eftermiddagen. Två glas rödvin och jag är körd. Lite fet mat och bakverk på det också men det var ju gott medan det varade. Nu kör jag en kur med Omeprazol och om det var lite bättre igår är det mycket bättre idag. Halleluja. Förutom magkatarr har ryggen varit helt kajko. Muskelvärk i bröstryggen och en svaghet i ländryggen med strålande smärta i benet. Det har förmodligen med en viss period i månaden att göra och även om jag vet att det blir bättre snart är det sjukt frusterande.
 
Nu ska jag ta och fixa till mig!