/ Foto - barn /

Höstfotografering med Nova och Julia

 
På årets, troligtvis, sista varma höstdag tog jag tillfället i akt och fotograferade Nova och Julia. Anna och jag hade planerat det sedan innan men helgen före blåste det halv storm och var riktigt kyligt. Den här härliga måndagen bjöd oktober på 16 grader och solsken och då slog vi till. Resultatet blev färgsprakande höstfoton på två bedårande gullungar. Syskonmatchning också i Newbies fina färger. Älskar't!
 
/ Lina /

Oväntad springtur

Makalöst vackert vid kanalen förra veckan! Synd att den här färgsprakande årstiden är så kort..
 
En härlig lördag har blivit till kväll och inatt får vi en extra timmes sömn. Helt klart skönt men sen är det inte så mycket mer med det. Det här med att det ska bli mörkt en timme tidigare är jag inget fan av. När ska dom som bestämmer ändra om det där påhittet egentligen och låta det vara sommartid hela tiden istället?
 
Idag har jag haft en aktiv dag efter två dagar med lite halsont. Verkligen inte mycket men ingen idé att utmana ödet. I onsdags på min och Annas egentliga träningsdag fick jag träna själv då hon låg hemma med värsta sortens migrän. Efter passet kände jag mig lite raspig i halsen och torsdag vaknade jag tjock i halsen. Det höll i sig lite igår men idag känner jag mig tack och lov bra igen. Var rädd att det skulle resultera i en förkylning men jag verkar ha klarat mig. Hur som helst körde vi ett lite lugnare lördagspass imorse för att jobba igenom musklerna. Efter frukost åkte Olle och jag in till Ingelsta och shoppade lite nödvändigheter. Jag köpte mig ett par skidbyxor inför vår vecka i Sälen men de lär jag får användning för mer än då. 
 
När vi kom hem var vi båda lite rastlösa. Olle bestämde sig för att åka till Hövern ett varv och fiska och jag stod i valet och kvalet att följa med. Kände dock att det blåste på tok för kallt så jag klädde mig för en långpromenad i stället. När jag väl kom ut ville benen springa och det slutade med att jag sprang 7 km. Sju jäkla kilometer utan sällskap!! Ingen Emma som kunde peppa när det bitvis kändes tungt. NÖJD! 
 
 
När jag kom hem gjorde jag en kladdkaka att mumsa på till ikväll. Det var så himla länge sedan jag bakade det så det ser jag fram emot efter middagen!! 
 
 
 
Nedan följer ytterligare lite foton från senaste veckan. 
 
Utelunch hos familjen Åklint i lördags. Svea smilade upp sig rejält ;-) Gullunge!
 
 
En av många promenader med Rod!
Goshund!
 
 Brödbak i söndags! 
 
Duschen nästa, därefter lördagsmiddag och kladdkaka till Så mycket bättre. 
/ Hälsa och träning / Lina /

Idiotpass och vackra höstdagar

Härliga lördag! Anna och jag startade den i vanlig ordning med ett träningspass. För det mesta kör vi någon form av helkroppspass men Anna är lite förkyld så idag körde vi istället ett renodlat överkroppspass som inte blir så flåsigt. Jag fick min beskärda del av helkropp igår så det passade rätt bra. I vanlig ordning hittade jag ett pass hos en jag följer på instagram som jag bara var tvungen att testa. Jag fick hit Emma och tur var väl det för att genomföra det själv hade varit extremt tufft. 100 burpees i ett svep var en ny upplevelse men det gick och resten gick också. Antalet repetitioner blev hela tiden mindre för varje övning men varje övning var tvungen att slutföras innan vi fick gå vidare till nästa. Jag hade 25 kg på skivstången och det räckte gott och väl. Ibland undrar jag varför jag utsätter mig själv för sådana idiotpass men det är lyckoruset efteråt som driver mig. 
 
 
I söndags sprang Emma och jag en långsväng som planerat. Jag som trodde jag skulle vara helt slut i benen efter lördagens pass fick fel. Benen rullade på och allt bara flöt. När vi närmade oss hemma och Runkeepern stod på ca 7,5 km kände vi att vi hade mer att ge. Benen fick fortsätta rulla och det slutade med att vi sprang 10 km. Vädret var helt underbart och det var mest troligt den sista rundan i linne för i år. 
 
 
Den där härliga känslan jag hade efter rundan gick dock snart över. När jag kom hem blev jag sugen på att göra kikärtsbiffar så fram med stavmixern och mixa dom. När jag gjort det var det lite kvar som fastnat i själva mixern så jag tog mitt finger och skulle gröpa ur det sista. Big mistake! Jag tar alltid annars bort själva mixerhuvudet från "kroppen" innan jag gör det men klantigt nog missade jag att göra det denna gång och när jag väl gröpte ur den råkade jag trycka på knappen och vips så hade jag ett x antal särsår runtom fingret. Varning för inte så trevlig bild..
 
 
 
I måndags när oktober bjöd på sol och närmare 16 grader fotograferade jag Nova och Julia och fotona blev helt fantastiska. Två bedårande ungar i magiskt höstljus liksom. Kan inte bli bättre. Foton kommer upp här vartefter. Är så glad att vi fick till de här fotona. Vi hade planerat dom till helgen innan men då var det stormvindar och så jäkla kallt så då fanns det inte på världskartan att fota barnen i bara klänning och kofta. 
 
 
Veckan har som sagt bjudit på fina höstdagar och här är ett gäng foton från när Rod och jag gick promenad i torsdags. Jag vill bara stanna tiden och låta det vara så här färgsprakande ute. När sommaren börjar lida mot sitt slut har jag svårt att välkomna hösten men när den väl är här så älskar jag den. Det är väl övergången mellan höst och vinter som egentligen är den mest trista tiden då det mest bara är grått och brunt ute. Tur att den tiden i år förgylls med en resa till Gran Canaria. Inte ens en månad kvar nu! 
 
 
Om en liten stund ska jag sätta mig i bilen och möta upp Adis brors familj för en familjefotografering. Sista chansen nu innan löven faller!