/ Lina /

Rensarsöndag

Gammal favorit på mosters små hjärtan hösten 2013.
 
Imorgon är det officiellt höst även om det vädermässigt varit det den senare delen av augusti. När sommaren tog vid hade jag som mål att innan sommaren var slut ha rensat och städat ur i alla skrymslen och vrår där grejer läggs på hög i all världens oordning. Idag, på sommaren sista dag, gjorde jag det sista och DEN känslan alltså. Såå skönt! Jag har kastat en hel del men även lagt ut lite grejer på vår lokala köp och sälj sida på facebook och redan fått en del sålt. Det genererar inga större summor men det är bättre än inget alls och det är skönt att få iväg sådant som bara ligger och samlar damm här hemma. Nu är det en hel hög med kurslitteratur som ska ut på Blocket också men det tar jag en annan dag.
 
Efter timmar av rensande drog jag på mig träningskläderna och körde igenom dagens styrkepass. Jag hade ingen lust alls att åka iväg till gymmet så Olle agera skivstångshållare när jag skulle göra benböjen. Väldigt smidigt och det sparade mig femtio minuter i bilen. Nu har jag tagit en dusch och ska påbörja söndagsmiddagen, tacos! Imorgon påbörjar jag min halvtidstjänst i projektet och det innebär att jag måndagar och torsdagar kommer att vara på MVC.
/ Lina /

Svampskogen

 
Lördagkväll. Vi har precis ätit middag och idag blev det hasselbackspotatis, grillad entrecote och svampsås på Karl-Johan vi plockade tidigare idag. Det är inte kantarellernas år i år. I alla fall inte om man ska se till vårat ställe där det alltid brukar vara ett hav av gulingar. Det ligger så otillgängligt till så vi vet att någon annan omöjligt kan ha varit där. Karl-Johan fanns det mera av men så fort de fått lite storlek så har maskarna hunnit vara på dem. Rod tyckte det var toppen att "plocka svamp" så som han for fram och tillbaka. Den energin! När vi kom hem tog Olle tag i rensningen av svampen och jag åkte till stan och köpte hundmat och hundschampo. Inte en dag försent det sistnämnda. Rod har inte blivit duschad med schampo på flera månader då vi glömt att köpa nytt men nu är han som en liten glänsande dunboll som doftar gott. 
 
Resten av kvällen kommer tillbringas i soffan framför tvn. Till efterrätt väntar en ostkaka jag köpte när jag var i stan men först måste maten sjunka undan lite.
/ Lina /

Magont

 
Det är en strålande fin dag ute men med mig är och har det inte varit lika strålande. Mensvärken från helvetet är sällan på besök men någon gång då och då slår den till och idag var en sådan dag. En patient orkade jag med i förmiddags innan jag åkte hem igen. Det blev med andra ord ett par härliga karenstimmar pga den här skiten. Efter ett par timmar på soffan har det värsta lagt sig och jag börjar att känna mig som en vanlig människa igen. 
 
I måndags startade jag igång höstterminens träning här ute med ett styrka/puls pass som blev jäkligt jobbigt men också jäkligt kul. Härligt att vi är igång nu! Igår hade jag mitt första besök hos sjukgymnasten jag nämde i ett inlägg häromveckan. Hon är rak och ärlig och kan upplevas rätt hård men det var jag förberedd på. Jag känner mig lite som ett hopplöst fall. Hon konstaterade att jag har min skolios och rotering av kotpelaren som jag inte på något sätt kan träna bort eftersom jag är stelopererad. Vi ska dock ge det en chans att stärka upp mina svagaste partier som jag har svårt att nå men hon kunde inte lova att jag blir hjälpt. Det jag ändå blev lättad över var att jag kan fortsätta som vanligt med min andra träning så länge jag inte får ont av den. Och det får jag ju inte, snarare tvärtom. Hon hade inte så mycket positivt att säga om mitt yrkesval när jag redan från början har en svaghet. Även där var jag förberedd på vad hon skulle säga då jag har en tandhygienistkollega som gått hos samma sjukgymnast i många år. Just där och då rann det av mig men så här i efterhand när det hon sa börjar sjunka in känns det rätt jobbigt. När det gäller mitt yrke är jag väldigt mycket här och nu och fokuserad på hur det känns i kroppen idag för det mesta. Inte hur det kommer att kännas om fem, tio eller tjugo år..