/ Hälsa och träning / Lina /

Min alldeles egna skivstång!

 
Min 30-årspresent från mamma, pappa och farfar har gjort hemmagymmet komplett. En skivstång med stora bumpervikter och en ställning tiIl. Lite som en nyförälskelse som står i garaget. I söndags påbörjade Karin och jag vårt nya schema Filip gjort åt oss. Tre pass/v; ett tungt, ett volym och ett explosivt. Idag var det dags för veckans tunga pass och att kunna utföra det hemma - underbart! Är så himla glad och det är som att en ny värld öppnat sig. I och med nya jobbet kommer jag att säga upp mitt gymkort på Fresh och den mesta delen av träningen kommer att ske hemma eller på R2P. Bara att klä sig efter väder men de dagar när det kryper ner mot -10 får nog skivstången vila..
 
Dagens pass kändes bra trots att jag har någon låsning (ellervaddetnuär!?) i bäckenet/ländryggen. Det blev lite bättre under helgen men jag tror att musklerna krampar lite av den träningsvärk jag har i ländryggen och därmed resulterar i det här. Tiden lär utvisa och blir det inte bättre får jag be Karin gå på filéerna och massera dom. Var lite tveksam till hur marklyften och böjen skulle kännas men det var inga problem och jag kände mig snarare bättre efteråt. 
 
I söndags körde vi först lite olympiska lyft och avslutade med att maxa i marklyft och pushpress. SÅ himla kul! Har aldrig maxat i dom övningarna tidigare och satte nu två nya PB. Fick sådant gött självförtroende efter att rätt så lätt ha pushpressat 42,5 kg och lade därför på 2,5 kg till för att pressa 45 kg. Hoppsan hejsan. Var lite för ofokuserad och säker på att jag skulle klara det så det slutade med att skivstången bara kom upp halvvägs, rullade ur min händer och föll ner bakom mig. Det kunde gått rätt illa om skivstången hamnat på ryggen men nu gick det tack och lov bra. Eftersom jag var så säker på att sätta 45 kg bad jag Karin filma ännu ett PB men det gick ju sådär och det blev ju ändå en rätt roligt film haha. Bättre lycka nästa gång!
 
 
Nu ska jag se slutet av finalen i "Hela Sverige bakar".