/ Lina /

Första stjärnorna

 
När jag kom hem från jobbet satte jag upp två julstjärnor för att komma i lite julstämning. Den är i det närmaste obefintlig men den infinner sig nog vartefter. Längre än så i pyntandet har jag inte kommit och resten åker fram på lördag. Imorgon efter jobbet ska vi gå på julshow och äta julbord på Grand med jobbet.
 
Igår hade tid hos specialisterna med min framtand som håller på att resorberas. Anledningen varför är omöjlig att veta men troligen beror det på att tanden utsatts för ett trauma någon gång under min uppväxt. Jag har dock inte en aning om vad jag gjort så inget finns anmält till försäkringsbolaget och jag får bekosta kalaset själv, ca 20 000 kr. Kuuuul! Min snälla mamma, pappa och farfar gav mig ett bidrag i födelsedagspresent och det var väldigt tacksamt! I mitten på januari ska tanden opereras bort och det kommer att dröja 5-6 månader innan de kan operera dit implantatskruven och därefter ytterligare ca 3 månader innan jag kan få själva kronan. Det blir lång tid med en tillfällig ersättning. Fan vad det här är surt men vad är väl en sketen liten tand egentligen. Det hade kunnat vara mycket värre och jag vet i slutändan att det kan bli ett väldigt fint resultat när implantatkronan är på plats. 
 
Nu är det dags att byta om till träningskläder och sedan åka bort till gympasalen och bränna av det med alla härliga deltagare. Idag blir det ett pyramidpass som kommer svida gött i ben och rumpa!
#1 / / Linda K:

Herregud vad dyrt Lina :O, d vet man ju eftersom vi jobbar med d men ändå! O väldigt lång tid med en tillfällig ersättning, stackars dig :(...men varför op på tanden o inte bara ex? Kram

Svar: Jag vet, helt otroligt dyrt :( Det suger! Förhoppningsvis ska en kollega göra själva kronan och då behöver jag bara betala labbkostnaderna för den delen men det blir ju ändå mycket pengar!Den måste opereras för att resorptionen är så omfattande så det kan ha blivit ankylos (alltså att tanden hakat upp sig i käkbenet). Sedan behöver dom troligen lägga i emdogain för att bygga upp käkbenet inför implantatoperationen beroende på hur det ser ut när tanden är borta.
Kram på dig! Hoppas du mår bättre :)
Lina