/ Pållarna /

Lördag



Denna underbara höstdag
startade Karin och jag med en långritt på Lillen och Adele. 2½ timme var vi iväg så det var lite stelt när jag hoppade av. Det var såå skönt att vara ute på tur när solen sken och värmde gott. Bäst att ta vara på dessa soliga dagar för vintern brukar inte bjuda på många.



Dagens värsta var ändå när vi red iväg. Precis när vi skulle rida ut från grusvägen som går till Liljeberga visslade en gubbe på oss (en bonde vi vet vem det är) för att få vår uppmärksamhet. Vi tittade dit varpå han viftar med armen som att vi ska försvinna och säger "Vi jagar älg". Karin svarade "Ja" som ett konstaterande. Så klockrent. Han trodde nog vi skulle vända om. Gubbjävel och tro att han kan styra och ställa bara för att de råkar jaga älg. Älgjakten går de gamla gubbarna åt huvudet som aldrig jagar något annat! Tyvärr sa han inget mer men då hade man kunnat fråga om han skulle be bilar, cyklister och folk på promenad att också försvinna. Vi vet vem det är och han har varit på oss förut i andra avseenden.

I eftermiddag har jag skruvat ihop vitrinskåpet och det gick något bättre än med tv-bänken. Långt ifrån lika krånglig! Hyllplanen och vitrindörrarna är ännu inte ditsatta för vi måste fästa vitrinskåpet mot väggen. Imorgon kommer mamma och pappa på fika för de är väldigt nyfikna på vårt lilla hus.

Nu ska vi åka bort till Karin och Jocke och äta. Olle plockade upp en köttbit igår som råkade vara två bitar hjortfilé. Ganska mycket mat och just igår orkade ingen av oss göra något speciellt så nu åker vi dit och tillagar och äter den. Gott ska det bli!!